Descoperire majoră a unor morminte care conţineau mai multe mumii, printre care şi unele unicat de scarabei - FOTO autentic

Un oficial egiptean a anunţat sâmbătă că arheologii locali au descoperit sapte morminte „fără vârstă” în apropierea capitalei Cairo, continând zeci de mumii de pisici, dar şi unele unice de scarabei, împreună cu statui din lemn care reprezintă alte animale şi păsari.

10486 afișări
Imaginea articolului Descoperire majoră a unor morminte care conţineau mai multe mumii, printre care şi unele unicat de scarabei - FOTO autentic

Descoperire majoră în Egipt a unui mormânt care conţinea mai multe mumii, printre care şi unele de scarabei (FOTO Hepta)

Mostafa Waziri a declarat că descoperirea de la Saqqara include şi mumiile de scarabeu, primele care s-au găsit vreodată în zonă.
 
Dintre statuile găsite, cele mai multe reprezintă pisici, reflectând veneraţia vechilor egipteni pentru feline, hiperbolizate prin puternicul zeu Bastet. Alte statui găsite reprezintă un leu, o vaca si un şoim.
 
Egiptul a prezentat noile sale descoperiri istorice, în speranţa de a revigora sectorul de turism, devastat de criza generată de revolta din 2011 care l-a răsturnat pe autocratul Hosni Mubarak.
 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici