Descoperire uimitoare a NASA: o exoplanetă acoperită de lavă

  • O exoplanetă descoperită de sonda TESS a NASA - HD 63433 d, oferă o privire fascinantă asupra diversităţii sistemelor planetare.
  • Cu dimensiuni similare Pământului, exoplaneta orbitează în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele şi prezintă o posibilă suprafaţă acoperită de mări de lavă topită.
281 afișări
Imaginea articolului Descoperire uimitoare a NASA: o exoplanetă acoperită de lavă

Sursa foto: NASA

Oamenii de ştiinţă au identificat, cu ajutorul sondei TESS a NASA, HD 63433 d, o exoplanetă cu dimensiuni similare Pământului, care orbitează în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele, scrie Mashable.

Cu toate acestea, această exoplanetă tânără, de doar 400 de milioane de ani, este drastic diferită, fiind de 10 ori mai tânără, mult mai fierbinte şi, probabil, cu mări de lavă topită.

Descoperirea, detaliată în The Astronomical Journal, oferă un cadru valoros pentru teoriile de formare a planetelor. HD 63433 d, aflată la doar 73 de ani-lumină distanţă, menţine o proximitate arzătoare faţă de steaua sa (este de opt ori mai aproape de steaua sa gazdă decât este Mercur de Soare), completând o orbită în doar patru zile.

Expunerea sa perpetuă la doar o parte a stelei o face un subiect fascinant pentru explorarea planetară ulterioară.

Astfel, numărul de exoplanete confirmate a crescut la 5.569, iar alte peste 10.000 de candidate sunt în curs de examinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici