Descoperire VITALĂ privind dezvoltarea cancerului: "Ne putem imagina terapii"

Un studiu recent al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis a demonstrat că atunci când ţesutul răspunde la anumite tipuri de afecţiuni, celulele mature par să întinerească şi să înceapă să se dividă rapid, creând scenarii care pot duce la apariţia cancerului.

3026 afișări
Imaginea articolului Descoperire VITALĂ privind dezvoltarea cancerului: "Ne putem imagina terapii"

Descoperire esenţială în ceea ce priveşte dezvoltarea cancerului: „Ne putem imagina terapii”

Celulele mai bătrâne pot fi periculoase pentru că pot reveni la comportamentul de celulă stem, având potenţialul de mutaţii genetice cauzatoare de cancer pe care l-au adunat pe durata vieţii lor, scrie Futurity.

Totuşi, pentru că celulele mature din stomac, pancreas, ficat şi rinichi activează aceleaşi gene şi trec prin acelaşi proces atunci când încep să se dividă din nou, descoperirile pot însemna că iniţierea cancerului este mult mai similară în diferite organe decât se credea anterior.

„S-a aflat că acestea sunt diferite de la un organ la altul şi de la persoană la persoană. Dar dacă, aşa cum sugerează acest studiu, modul în care celulele încep să se înmulţască din nou este similar indiferent de organ, ne putem imagina terapii care interferează cu iniţierea cancerului într-un fel mai general, indiferent de locul în care apare acest cancer”, a declarat Jason C. Mills, autorul studiului.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici