Descoperirea revoltătoare făcută de o fetiţă atunci când a deschis o felicitare de Crăciun

Tesco, cea mai mare companie retail din Marea Britanie, a suspendat producţia de felicitări caritabile de Crăciun dintr-o fabrică din China, după ce o fată în vârstă de şase ani a găsit un mesaj revoltător scris de cei care lucrau acolo în condiţii de sclavie, a relatat BBC.

2227 afișări
Imaginea articolului Descoperirea revoltătoare făcută de o fetiţă atunci când a deschis o felicitare de Crăciun

Descoperirea revoltătoare făcută de o fetiţă atunci când a deschis o felicitare de Crăciun

Mesajul găsit de Florence Widdicombe ar fi fost scris de prizonieri din Shanghai. Copila de 6 ani scria urări pentru prietenii ei de la şcoală, când a observat că una dintre felicitări - cu un pisoi cu o pălărie de Moş Crăciun - fusese deja completată. "Suntem prizonieri străini în închisoarea Qingpu din China. Ne obligă să lucrăm împotriva voinţei noastre. Vă rugăm să ne ajutaţi şi să alertaţi organizaţia pentru drepturile omului." Biletul mai cerea oricui ar fi găsit mesajul, să îl contacteze pe Peter Humphrey, un jurnalist britanic care fusese încarcerat acolo în urmă cu patru ani, potrivit BBC.
 

Reprezentanţii Tesco au declarat că au fost „şocaţi” de reclamaţie, adăugând că nu vor permite niciodată munca forţată în lanţul lor de aprovizionare. Compania a declarat că va anula contractul cu furnizorului de felicitări, Zhejiang Yunguang Printing, dacă plângerile se dovedesc a fi întemeiate. Fabrica în cauză fusese verificată cu doar o lună în urmă, iar în urma controlului nu au fost sesizate nereguli. 
 
Vânzările de felicitări caritabile de Crăciun la supermarketurile companiei strâng anual sume de aproximativ 300.000 de lire sterline, bani care ajung la fundaţii medicale din Marea Britanie, pentru probleme cardiace, cancer şi diabet. Retailerul nu a primit alte reclamaţii din partea clienţilor cu privire la mesajele din felicitările de Crăciun.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici