Dinozaurii din "Jurassic Park" vin la Bucureşti

Expoziţia "XXL Dino Expo", formată din 32 de exponate ce reprezintă dinozauri în mărime naturală - dintre care şase au fost special realizaţi pentru filmul "Jurassic Park" -, va fi deschisă la Bucureşti, pe 5 iunie, informează un comunicat.

821 afișări
Imaginea articolului Dinozaurii din "Jurassic Park" vin la Bucureşti

Dinozaurii din "Jurassic Park" vin la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia "XXL Dino Expo" va fi deschisă în perioada 5-14 iunie, în parcarea Băneasa Shopping City, din Capitală.

Expoziţia va prezenta replici în mărime naturală ale celor mai mari animale de pe planetă, confecţionate din materiale speciale, precum latex şi fibră de sticlă. Cele mai impresionante creaturi ale colecţiei sunt dinozaurii din speciile Tyrannosaurus Rex, Saltasaurus şi Diplodocus, care au apărut în filmul "Jurassic Park", regizat de Steven Spielberg.

La intrarea în expoziţie va fi amplasat cel mai periculos dinozaur carnivor, Tyrannosaurus Rex, în timp ce giganticul Saltasaurus, un erbivor de 35 de metri lungime şi 8 metri înălţime, se va afla în interiorul unui cort uriaş. În cadrul expoziţiei vor putea fi văzuţi şi dinozauri din speciile Triceraptos, Parasaurolophus, Archaeopterix şi Mamenchiosaurus, dar şi fosile adevărate ale animalelor care au stăpânit planeta cu sute de milioane de ani în urmă.

Toate exponatele au fost realizate de germanul Karmo Neigert, inclusiv cele construite special pentru celebrul film.

În România, expoziţia este organizată de Miro Circ Variete şi a parcurs până în prezent mai multe oraşe, precum Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Buzău, Sibiu, Suceva, Oneşti şi Bacău. În Europa, "XXL Dino Expo" a fost organizată în mai multe ţări printre care Germania, Spania, Suedia, Austria, Norvegia şi Danemarca.

Biletul de intrare la expoziţie costă 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici