Doi celebri regizori au murit în incendiul provocat intenţionat la studioul de animaţie din Japonia

Celebrii regizori japonezi Yasuhiro Takemoto şi Futoshi Nishiya se numără printre cele 35 de persoane care au murit în incendiul provocat intenţionat la studioul Kyoto Animation Co., din Japonia, pe 19 iulie, potrivit variety.com.

4487 afișări
Imaginea articolului Doi celebri regizori au murit în incendiul provocat intenţionat la studioul de animaţie din Japonia

Doi celebri regizori au murit în incendiul provocat intenţionat la studioul de animaţie din Japonia

Informaţia a fost făcută publică de poliţie, care a dezvăluit numele a zece dintre cele 35 de persoane decedate.

Printre acestea se mai numără veteranul animator japonez Yoshiji Kigami.

Takemoto era cel mai important regizor al studioului, care se întindea pe trei etaje. Printre filmele de animaţie pe care le-a realizat se numără "Lucky Star".

Nishiya a fost, printre altele, regizorul serialului de televiziune "Free!", la care a lucrat şi Kigami.

Toate cele 35 de victime au fost identificate în urma analizelor ADN, însă poliţia a făcut publice numele doar după ce s-a consultat cu familiile îndoliate.

Alte peste 30 de persoane au fost rănite în acel incendiu.

Suspectul, Shinji Aoba, este internat în spital, după ce a suferit şi el arsuri grave. El va fi plasat în detenţie imediat ce se va recupera suficient pentru a suporta acest lucru.

Suspectul ar fi comis atacul pentru că el credea că cei de la studioul de animaţie au plagiat un roman al său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici