Don Cornelius, creatorul emisiunii de televiziune "Soul Train", s-a sinucis - VIDEO

Producătorul american Don Cornelius, creatorul emisiunii de televiziune "Soul Train", care a avut o contribuţie uriaşă la popularizarea muzicii artiştilor de culoare americani în anii 1970, s-a sinucis, miercuri, la vârsta de 75 de ani, la Los Angeles, potrivit autorităţilor locale.

611 afișări
Imaginea articolului Don Cornelius, creatorul emisiunii de televiziune "Soul Train", s-a sinucis - VIDEO

Don Cornelius, creatorul emisiunii de televiziune "Soul Train", s-a sinucis

"Moartea lui a fost înregistrată ca o sinucidere. S-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap", a precizat Ed Winter, purtătorul de cuvânt de la Institutul de Medicină Legală din Los Angeles.

Decesul producătorului Don Cornelius a fost pronunţat la ora locală 04.56 (12.56 GMT).

Cu o voce de bas şi un stil vestimentar elegant, Don Cornelius a lansat "Soul Train" în 1970. Emisiunea îşi propunea să promoveze artiştii de culoare, care, în epocă, erau ignoraţi aproape complet de presa americană.

James Brown, Aretha Franklin, Barry White, Al Green, Quincy Jones, Jackson 5, Dionne Warwick şi Whitney Houston erau adeseori invitaţi în emisiune.

Producătorul muzical Quincy Jones s-a declarat "şocat şi extrem de trist de moartea bruscă a unui prieten, coleg şi partener de afaceri. Don era un pionier, un vizionar şi un uriaş al industriei noastre de divertisment. Înainte să apară MTV, a existat «Soul Train»".

Don Cornelius a prezentat "Soul Train" până în 1993, însă emisiunea a continuat să fie difuzată şi după retragerea lui din showbiz. Fostul star al baschetului profesionist american Earvin Magic Johnson, a cărui companie Vibe Holdings deţine drepturile de producţie a emisiunii "Soul Train", a declarat într-un mesaj postat pe Twitter: "«Soul Train» a învăţat lumea cum să danseze! Îi mulţumesc lui Don că mi-a încredinţat brandul său «Soul Train» şi promit să îi duc moştenirea mai departe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici