Donald Trump crede că exerciţiile fizice îţi scurtează durata de viaţă

Donald Trump a spus şi a făcut multe lucruri care au uimit de-a lungul timpului, dar ultima revelaţie se plasează în top 5. Mai exact, preşedintele consideră că oamenii se nasc cu o cantitate finită de energie şi, prin urmare, nu ar trebui să facă exerciţii fizice dacă doresc să trăiască mai mult.

8812 afișări
Imaginea articolului Donald Trump crede că exerciţiile fizice îţi scurtează durata de viaţă

Donald Trump crede că exerciţiile fizice îţi scurtează viaţa

Punctul său de vedere a fost amintit într-un articol scris de The New Yorker, despre modul în care Donald Trump ar putea fi înlăturat din funcţie:

"Au existat speculaţii considerabile despre sănătatea fizică şi psihică a lui Trump, în parte deoarece sunt cunoscute puţine fapte. Trump însuşi susţine că nu este un <<mare iubitor al somnului - îmi place să dorm trei patru ore>> şi are o pasiune pentru friptură şi pentru produsele McDonald's. În afară de golf, el consideră exerciţiile fizice ca fiind greşite, argumentând că o persoană, la fel ca o baterie, se naşte cu o cantitate finită de energie".

Ca preşedinte al Statelor Unite, fără îndoială, ai un loc de muncă foarte stresant, care ar putea să-şi pună amprenta asupra sănătăţii. Dar, în timp ce Barack Obama era văzut mergând la alergat în mod regulat, Trump a fost zărit destul de rar jucând altceva decât golf.

Considerentele sale vin în ciuda unor studii care au avut loc cu ani în urmă şi care au arătat că exerciţiile fizice moderate te fac să trăieşti o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

Un studiu din 2012, de exemplu, a concluzionat că 150 de minute de exerciţii moderate pe săptămână (cum ar fi mersul pe jos, plimbări cu bicicleta sau drumeţii) prelungesc viaţa cu 3,4 ani. Şi doar 75 de minute pe săptămână pot adăuga 1,8 ani la speranţa de viaţă.

Acelaşi studiu a constatat faptul că o persoană inactivă îşi poate reduce durata de viaţă cu 7,2 ani.

Deci, cum poate preşedintele Trump - înconjurat de experţi şi de consultanţi - să creadă ca exerciţiile fizice folosesc energia limitată pe care o are omul şi îţi scurtează durata de viaţă?

Jurnaliştii de la Washington Post au explicat fenomenul:

"După colegiu, după ce Trump a renunţat la obiceiurile sportive, a început să vadă timpul petrecut făcând sport ca timp pierdut. Trump credea că corpul uman este ca o baterie, cu o cantitate finită de energie, care în urma exerciţiilor fizice se epuizează. Aşa că a renunţat la a mai face sport”

"Atunci când a aflat că John O'Donnell, unul dintre directorii săi de top, se pregătea pentru un triatlon, el l-a avertizat: <<Vei muri din cauza asta mai tânăr>>."

De asemenea, apropiaţi ai acestuia spun că Trump crede ca statul în picioare şi vorbitul sunt antrenamente suficiente.

Dar, dacă e să ne luăm după numeroasele studii, întreprinse de oameni de ştiinţă şi antrenori, probabil că este bine să nu renunţam la sală şi dietă şi în niciun caz să îi urmăm sfaturile lui Donald Trump. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici