Donna Karan „tocmai şi-a distrus brandul”. Declaraţiile sexiste ale creatoarei de modă au şocat opinia publică

Creatoarea de modă americană Donna Karan (69 de ani) a şocat opinia publică după ce i-a luat apărarea producătorului de film Harvey Weinstein, pe care mai multe femei îl acuză de hărţuire sexuală.

8035 afișări
Imaginea articolului Donna Karan „tocmai şi-a distrus brandul”. Declaraţiile sexiste ale creatoarei de modă au şocat opinia publică

Donna Karan „tocmai şi-a distrus brandul”. Declaraţiile sexiste ale creatoarei de modă au şocat opinia publică

Cred că ar trebui să ne uităm la noi înşine. Evident că este dificil să vezi că se întâmplă aşa ceva, dar în acelaşi timp mă întreb cum ne prezentăm noi ca femei? Ce cerem? Cerem asemenea lucruri prezentându-ne într-o manieră senzuală şi afişându-ne sexualitatea? (…) Vă uitaţi la tot ce se întâmplă în întreaga lume şi la cum se îmbracă femeile şi ce cer ele prin felul în care se prezintă. Ce cer? Probleme”, a declarat Donna Karan, citată de Daily Mail.

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate prea mult. Prezentatoare TV Megyn Kelly şi actriţele Mia Farrow, precum şi Rose McGowen, prima care a dezvăluit abuzurile comise de Harvey Weinstein, au anunţat că nu vor mai cumpăra produsele Donna Karan. Totodată, peste 8.000 de oameni au semnat o petiţie pentru a cere companiei Nordstrom să nu mai comercializeze produsele DKNY.

Ulterior, Donna Karan a revenit cu un comunicat în care a prezentat scuze şi a afirmat că declaraţiile i-au fost scoase din context.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici