Producătorul Harvey Weinstein este ANCHETAT de poliţiştii din Marea Britanie şi Statele Unite

Harvey Weinstein este investigat pe ambele părţi ale Atlanticului, după ce Scotland Yard s-a alăturat NYPD-ului în anchetarea acuzaţiilor de agresiune sexuală împotriva mogulului din industria cinematografică, scrie Daily Mail.

2133 afișări
Imaginea articolului Producătorul Harvey Weinstein este ANCHETAT de poliţiştii din Marea Britanie şi Statele Unite

Producătorul Harvey Weinstein este ANCHETAT de poliţiştii din Marea Britanie şi Statele Unite

Harvey Weinstein se confruntă cu mai multe investigaţii asupra presupuselor sale atacuri sexuale, inclusiv de către Departamentul de Poliţie din New York, precum şi de poliţiştii din Marea Britanie.

Atât Scotland Yard, cât şi NYPD au declarat joi că investighează anumite acuzaţii de agresiune sexuală specifice jurisdicţiillor lor .

NYPD a spus că se concentrează asupra unui incident care implică o femeie pe nume Lucia Evans, care a detaliat întâlnirea din 2004 cu Weinstein în New Yorker.

Poliţia Metropolitană cercetează o acuzaţie împotriva lui Weinstein, care datează din anii 1980, după ce poliţia din Merseyside a primit un pont.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Liverpool a declarat că instituţia a primit miercuri, la ora 8.40, ”un raport cu privire la un presupus atac de agresiune în zona Londrei, în anii 1980”. Raportul a fost trimis Poliţiei Metropolitane.

Poliţia Metropolitană a anunţat că va deschide o anchetă, şi la scurt timp o altă actriţă engleză, Sophie Dix, a dezvăluit că ar fi fost victima lui Weinstein, la hotelul Savoy din Londra.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitare a confirmat că Serviciul de Poliţie Metropolitană a primit miercuri, 11 octombrie, o acuzaţie de agresiune sexuală de la poliţia din Merseyside.

Investigaţiile asupra producătorului Harvey Weinstein au loc în contextul în care mai multe femei îl acuză public pe acesta de comportament inadecvat, hărţuire sexuală sau asalt. Printre victime s-ar fi numărat numeroase actriţe cunoscute, printre care Angelina Jolie şi Gwyneth Paltrow.

Actriţa britanică Kate Beckinsale este una dintre ultimele vedete care îl acuză pe Weinstein de agresiune sexuală. Aceasta a povestit că atunci când avea 17 ani a fost chemată în camera acestuia de hotel, moment în care producătorul i-a deschis uşa îmbrăcat doar în halat de baie.

”Am refuzat să beau alcool, i-am spus că trebuie să merg la şcoală a doua zi şi am plecat din cameră. Cu toate acestea eram neliniştită”, a scris actriţa o postare pe Instagram. „Câţiva ani mai târziu el m-a intrebat daca a încercat ceva cu mine la acea primă întâlnire. Atunci am realizat că îşi aminteşte dacă m-a asaltat sau nu”, a mai spus aceasta.

Weinstein, despre care se crede că a ajuns miercuri noaptea la o clinică de dezintoxicare în Arizona, încă nu a comentat pe acest subiect.

Miercuri, înainte de a pleca spre Arizona, Harvey Weinstein a fost fotografiat arătând degetele mijlocii reporterilor. "Nu sunt ok, dar încerc să fiu, voi primi ajutor", a spus producătorul. Cu toţii facem greşeli, sper că voi avea o a doua şansă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici