Dramă în lumea muzicală: Basistul trupei Deftones, Chi Cheng, a murit la 42 de ani - VIDEO

Basistul trupei Deftones, Chi Cheng, care a fost într-o stare de semi-conştienţă din 2008, în urma unui accident de maşină, a murit sâmbătă, la vârsta de 42 de ani, au anunţat membrii familiei sale.

4972 afișări
Imaginea articolului Dramă în lumea muzicală: Basistul trupei Deftones, Chi Cheng, a murit la 42 de ani - VIDEO

Chi Cheng (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o declaraţie postată pe site-ul caritabil deschis în numele său, Oneloveforchi.com, familia muzicianului a scris că acesta a fost dus în camera de urgenţe la ora 3 dimineaţa, sâmbătă, unde a murit, informează Hollywood Reporter.

"A părăsit lumea aceasta cu mine cântându-i cântecele preferate la ureche", a scris mama sa. Vocalul Deftones, Chino Moreno, a confirmat informaţia pe pagina sa de Facebook.

Cheng a suferit un accident de maşină în Santa Clara, California, în 2008. Muzicianul nu purta centură de siguranţă şi, în urma coliziunii, a fost aruncat din maşină şi a intrat în comă. Sora sa, care purta centura, a avut răni minore.

Cheng a fost cofondatorul trupei Deftones în anii '80 alături de Chino Moreno, Stephen Carpenter şi Abe Cunningham.

"Acesta este cel mai îngrozitor moment în care vă scriem. Dragostea şi devotamentul vostru pentru Chi au fost necondiţionate şi minunate. Ştim că o să vi-l amintiţi drept un uriaş pe scenă, cu o inimă pentru fiecare dintre voi. A fost dus la Urgenţe azi, la ora 3 dimineaţa şi inima lui s-a oprit. A părăsit această lume cu mine cântându-i cântecele preferate la ureche", a scris mama muzicianului pe site-ul dedicat lui.

"A fost un luptător. Voi aţi fost alături de el, zilnic, cu dragostea voastră. A ştiut că este foarte iubit şi că nu e singur. Voi scrie mai multe mai târziu pe site-ul oneloveforchi. Restul informaţiilor din alte surse nu sunt garantat adevărate", a scris mama basistului în mesajul semnat "Mama J (şi Chi)".

Trupa Deftones a avut cel mai recent concert în România în 2011.

Originari din Sacramento, cei cinci membri ai formaţiei Deftones au cucerit scena hardcore încă de la începutul carierei lor muzicale, evoluând în mai multe turnee alături de trupe precum Korn, Quicksand, L7, Bad Brains şi alte formaţii de referinţă în industria muzicii rock.

Începând din 1995, Deftones s-a consacrat în lumea muzicii alternative/ hardcore, reuşind să vândă peste patru milioane de bilete la concerte şi peste cinci milioane de albume. În 2001, formaţia a câştigat premiul Grammy pentru Best Metal Performance.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici