Drama "My Secret Terrius", de pe Netflix, care a prezis coronavirusul, devine a cincea cea mai urmărită producţie din Marea Britanie

O dramă TV coreeană care a prezentat un coronavirus mortal în 2018 a devenit a cincea cea mai urmărită emisiune pe Netflix în Marea Britanie.

9060 afișări
Imaginea articolului Drama "My Secret Terrius", de pe Netflix, care a prezis coronavirusul, devine a cincea cea mai urmărită producţie din Marea Britanie

Drama "My Secret Terrius", de pe Netflix, care a prezis coronavirusul, devine a cincea cea mai urmărită producţie din Marea Britanie

O dramă TV coreeană care a prezentat un coronavirus mortal în 2018 a devenit a cincea cea mai urmărită emisiune pe Netflix în Marea Britanie. Într-o paralelă cu pandemiei actuale, un personaj din drama My Secret Terrius este avertizat despre un coronavirus asemănător gripei, cu o perioadă de incubaţie de până la 14 zile, care atacă plămânii şi nu are un vaccin. 
 
În versiunea ficţională, virusul „mutant” este folosit ca armă care poate ucide aproape 90% din victimele sale.
 
Până vineri dimineaţă, serialul a ajuns printre primele cele mai populare cinci oferte Netflix din Marea Britanie, înainte de programe precum “Better Call Saul” sau “Love Is Blind”.
 
„Trebuie să facem mai multe cercetări, dar pare un coronavirus mutant”, spune în film un medic, în timp ce descrie arma.
 
Comparându-l cu focarele virale anterioare, el spune: „E un fel de SARS, o gripa comună. Toţi oamenii se încadrează în aceeaşi familie, cu aceeaşi informaţie genică.  Coronavirusul le atacă sistemul respirator.”
 
În show-ul de pe Netflix, celălalt personaj îl întreabă pe doctor: „Dar nu este suficient de grav pentru a fi folosit ca armă?”, iar medicul îi răspunde „Aşa cum am spus, acesta este un virus mutant. Cineva l-a modificat pentru a creşte rata mortalităţii la aproape 90%. Coronavirusul are o perioadă de incubaţie de două până la 14 zile. Acest virus a fost manipulat pentru a ataca plămânii în doar cinci minute după ce au fost expuşi”.
 
Perioada de incubaţie de 14 zile se potriveşte cu ceea ce au spus experţii din sănătate despre virusul actual. Cu toate acestea, rata de deces de 90% este mult mai mare decât cifra vieţii reale pentru Covid-19. Este, în prezent, în jur de 4,5% şi poate fi, de fapt, mai mică.
 
Toate cele şaisprezece episoade sunt disponibile pe Netflix, iar emisiunea a crescut în top de când oamenii au început să observe similitudinile.
 
Coreea de Sud are în prezent 9.332 de cazuri şi 139 de decese, o rată relativ redusă de 1,5%, ceea ce reflectă testarea pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici