Dubai: Prinţul moştenitor a plătit 2,7 milioane de dolari pentru o cămilă

Prinţul moştenitor al statului Dubai a plătit 10 milioane de dirhami (2,72 de milioane de dolari) pentru o cămilă, un preţ record, cu ocazia unui concurs de frumuseţe, la care au participat 10.000 de animale, organizat în deşertul Abu Dhabi, au anunţat organizatorii evenimentului.

7060 afișări
Imaginea articolului Dubai: Prinţul moştenitor a plătit 2,7 milioane de dolari pentru o cămilă

Cămile în Dubai (Imagine: Mediafax Foto)

Şeicul Hamdane Ben Mohammad Ben Rached Al-Maktoum, care a inspectat locul concursului de frumuseţe, "a cumpărat cămile (...) în valoare de 16,5 milioane de dirhami (4,49 milioane de dolari), printre care se numără şi o cămilă (...) care a costat 10 milioane de dirhami, un record", a declarat Hamad Ben Kardoum Al-Amiri, membru al comitetului de organizare.

Locuitorii statului Dubai sunt cunoscuţi pentru pasiunea lor pentru creşterea cămilelor, fiind fideli tradiţiilor beduine ale acestei regiuni deşertice, unde rezistentul mamifer a fost întotdeauna prietenul omului.

Perpetuând tradiţiile, oamenii organizează în această ţară din Golf licitaţii pentru vânzarea de cămile dresate pentru cursele de viteză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici