Edward Norton, numit ambasador ONU al bunăvoinţei pentru protejarea biodiversităţii

Actorul american Edward Norton, un cunoscut activist ecologist, a fost numit, joi, ambasador ONU al bunăvoinţei pentru protejarea biodiversităţii.

33 afișări
Imaginea articolului Edward Norton, numit ambasador ONU al bunăvoinţei pentru protejarea biodiversităţii

Edward Norton, numit ambasador ONU al bunăvoinţei pentru protejarea biodiversităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul unei ceremonii la care a participat şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, Edward Norton a declarat că speră să se poată folosi în viitor de celebritatea sa pentru a atrage atenţia asupra idealurilor şi programelor pentru mediu ale organizaţiei.

"Ambasadorii bunăvoinţei pot juca un rol important în promovarea acestor tipuri de acţiuni eficiente pe care ONU încearcă să le implementeze pe plan mondial", a declarat actorul american.

Edward Norton s-a implicat în ultimii ani în mai multe proiecte de conservare a naturii, în calitate de membru în consiliul de administraţie al unui fond pentru protecţia naturii din Africa, Masai Wilderness Conservation Trust, şi participând la lansarea unei reţele sociale, Crowdrise, ce promovează participarea la acţiuni de caritate.

În noua sa calitate de ambasador al bunăvoinţei, actorul american se va implica în proiectele concepute de Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru diversitate biologică (CBD), pentru a pune accentul asupra "crizei biodiversităţii" şi pentru a-i determina pe liderii mondiali să ia măsurile potrivite pentru protejarea mediului înconjurător.

ONU a anunţat că 2010 este Anul internaţional al biodiversităţii, iar şefii de stat şi de guverne vor discuta despre problemele de mediu în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, în luna septembrie, cu ocazia Adunării generale anuale a Naţiunilor Unite.

Edward Norton este un actor american, cunoscut pentru roluri în filme precum "The Incredible Hulk", "Iluzionistul", "Vălul pictat", "Frida" şi "Fight Club".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici