Efectele periculoase ale reality show-urilor: Adolescentele consideră răutatea şi minciuna reţete de succes în viaţă

Adolescentele americane pasionate de reality show-uri sunt mult mai dispuse, în comparaţie cu prietenele lor care nu urmăresc acest tip de emisiuni, să considere că răutatea şi minciuna reprezintă mijloace utile pentru a-şi atinge scopurile şi acordă o importanţă mai mare aspectului lor fizic.

404 afișări
Imaginea articolului Efectele periculoase ale reality show-urilor: Adolescentele consideră răutatea şi minciuna reţete de succes în viaţă

Efectele periculoase ale reality show-urilor: Adolescentele consideră răutatea şi minciuna reţete de succes în viaţă (Imagine: Shutterstock)

În cadrul acestui studiu, realizat în Statele Unite ale Americii de divizia de cercetare a Organizaţiei cercetaşelor americane, pe un eşantion de 1.141 de fete cu vârste cuprinse în intervalul 11-17 ani, circa 47% din ele au declarat că urmăresc cu regularitate diverse reality show-uri.

Iar 68% din aceste admiratoare de reality show-uri (comparativ cu 50% din celălalt grup) consideră că "este în natura fetelor" să fie răutăcioase şi să se afle în permanentă competiţie unele cu altele.

Aproape 78% din ele (comparativ cu 54% din cele care nu vizionează reality show-uri) consideră că bârfitul reprezintă o activitate normală în relaţiile sociale dintre fete, iar 63% (comparativ cu 50%) spun că le vine greu să aibă încredere în alte adolescente.

Aproximativ 72% din ele spun că îşi acordă mult timp îngrijindu-se de aspectul lor exterior, comparativ cu 42% din grupul adolescentelor care nu urmăresc în mod frecvent reality show-uri.

În general, potrivit acestui studiu, pasionatele de reality show-uri au mai des tendinţa "de a pune accentul pe răutate şi pe minciună pentru a-şi atinge scopurile", se afirmă într-un comunicat al autorilor studiului.

Într-adevăr, 37% din ele (comparativ cu 24%) consideră că trebuie să minţi pentru a obţine ceea ce vrei, 37% (comparativ cu 25%) sunt de părere că dacă eşti răutăcios, atunci eşti mai respectat de cei din jur, iar 28% (comparativ cu 18%) spun că trebuie să fii răutăcios pentru a-ţi atinge scopul.

Aceste fete, potrivit studiului, se consideră mature, inteligente, amuzante şi deschise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici