Elicopterul prăbuşit în New York: Imagini cu zborul haotic al aeronavei, înainte de accident/ Evenimentele din 11 septembrie au revenit în atenţia locuitorilor | VIDEO

Un elicopter s-a prăbuşit, luni, pe acoperişul unei clădiri din cartierul Manhattan, potrivit Departamentului de Pompieri din New York. Pilotul aeronavei a decedat în urma accidentului, iar în mediul online a apărut o filmare care arată cum acesta zbura haotic deasupra Râului de Est din New York City, informează The New York Post.

11885 afișări
Imaginea articolului Elicopterul prăbuşit în New York: Imagini cu zborul haotic al aeronavei, înainte de accident/ Evenimentele din 11 septembrie au revenit în atenţia locuitorilor | VIDEO

Elicopterul prăbuşit în New York: Imagini

O filmare făcută de o femeie în timp ce aceasta îşi plimba câinele arată cum elicopterul prăbuşit în New York zboară haotic în timp ce pilotul încearcă cu disperare să ţină aeronava în aer, scrie The New York Post.

Filmarea a fost publicată pe reţelele de socializare Instagram şi Twitter, după ce a fost distribuită de Wendy Slater, o femeie care locuieşte în zonă. „Un elicopter zboară haotic deasupra râului”, a scris aceasta pe Instagram.

Primarul oraşului New York a confirmat autenticitatea filmării în timpul unui interviu pentru CNN.

„Nu arată ca un elicopter care se prăbuşeşte sau pierde din altitudine”, a spus Bill de Blasio. „Arată mai degrabă ca o serie de mişcări intenţionate şi haotice”, a adăugat acesta.

De Blasio spune că este neclar încă motivul pentru care pilotul – identificat ca Tim McCormack, în vârstă de 58 de ani – ar fi ales să zboare deasupra oraşului după acele manevre periculoase.

„Nu înţeleg de ce a zburat deasupra cartierului Manhattan dacă destinaţia sa era spre sud, în New Jersey. Ceva nu se leagă, dar tocmai de aceea are loc o investigaţie amplă”, a mai spus primarul.

McCormack ar fi acelaşi pilot care a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă în 2014, după ce o pasăre i-a spart unul dintre geamurile elicopterului pe care îl pilota, pentru un grup de turişti.

„Regretăm din suflet pierderea unui pilot care a zburat pentru noi timp de cinci ani”, a declarat compania unde era angajat McCormack, printr-un comunicat pentru ABC News.

Oamenii şi-au amintit de atacurile din 11 septembrie

Atunci când guvernatorul statului New York Andrew Cuomo primeşte informaţii despre o aeronavă care se prăbuşeşte într-o clădire, detaliile cutremurătoare ale atacului din 11 septembrie 2001 îi trec cu rapiditate prin faţa ochilor, scrie CNN.

Ziua de luni a reprezentat un moment similar, după ce un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unei clădiri din cartierul Manhattan.

„Dacă eşti din oraşul New York, ai un anumit nivel de stres post-traumatic de pe urma evenimentelor din 11 septembrie. Îmi aduc aminte toate momentele terifiante din acea dimineaţă”, declară Cuomo.

„Aşadar, imediat ce auzi despre o aeronavă care s-a prăbuşit într-o clădire, îţi trec prin minte aceleaşi gânduri ca unui oricare alt locuitor al oraşului”, adaugă guvernatorul.

Primarul Bill de Blasio nu a oferit informaţii care ar sugera că accidentul a fost un act de terrorism, dar cauza exactă este încă sub investigaţie. În urma accidentului, pilotul aeronavei a murit.

Cu toate acestea, primele minute de după prăbuşire, au fost marcate de confuzie şi au evocat teroarea evenimentelor petrecute la 11 septembrie, pentru persoanele aflate în clădire la momentul accidentului.

Nathan Hutton, care lucrează la etajul 29 al clădirii, spune că foarte mulţi colegi au simţit cum s-a clătinat clădirea.

Iniţial, nimeni nu au fost speriat de „clătinare”, dar după ce paznicii i-au informat că trebuie să evacueze clădirea, unele persoane „au devenit uşor agitate”.

„Oare este o idee bună să cobor pe scări atunci când se întâmplă ceva rău?”, a spus Hutton.

„Nu am avut de ales, am evacuat clădirea. Toţi eram oarecum calmi, dar neliniştiţi pentru că acel gând a fost cu noi mereu”, adaugă bărbatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici