Elton John a strălucit, într-un concert de excepţie, pentru publicul bucureştean

Elton John a strălucit pe scenă, sâmbătă seară, în Piaţa Constituţiei din Capitală, timp de circa două ore şi jumătate cât a cântat pentru peste 8.000 de oameni, într-o atmosferă electrizantă dată de hiturile live şi sonorizarea impecabilă.

42 afișări
Imaginea articolului Elton John a strălucit, într-un concert de excepţie, pentru publicul bucureştean

Elton John a strălucit, într-un concert de excepţie, pentru publicul bucureştean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea spectatorilor erau aşezaţi pe scaune când Elton John şi-a făcut apariţia pe scenă - alături de trupa sa, îmbrăcat într-un frac negru, cu paiete colorate aplicate pe spate şi mâneci, cu o cămaşă şi ochelari albaştri şi cu părul zbârlit - şi s-au ridicat imediat să îl aplaude.

Artistul britanic s-a aşezat la pian, interpretând mai întâi o piesă instrumentală, continuând cu melodii precum "Saturday Night" şi "Rocket Man" şi cu piese de pe noul său album, ilustrate cu animaţii colorate pe fundal. Aproape după fiecare piesă, Elton John a mulţumit publicului pentru aplauze.

Au urmat hituri precum "Sacrifice", "Something About The Way You Look Tonight" - "for all you, lovers, out there" (pentru toţi îndrăgostiţii, n.r.), după cum a anunţat cântăreţul - şi, cu imaginea unui cer înstelat pe fundal, "Sorry Seems To Be The Hardest Word" şi "Candle In The Wind", salutate de public prin aplauze de la primele acorduri, spectatorii savurând fiecare notă din aceste binecunoscute melodii în audiţie live la înălţime.

Atmosfera de vrajă a fost apoi înlocuită de una mult mai energică, spectatorii ridicându-se rând pe rând şi apropiindu-se de scenă să danseze, pe melodiile mai ritmate care s-au succedat, printre care şi "I'm Still Standing".

Elton John a părăsit apoi scena, după două ore de cântat, fără pauza care era prevăzută în concertul său, fiind chemat îndelung şi zgomotos la bis. Întors pe scenă, el a primit flori, a semnat un afiş pentru un spectator, trecând în cele din urmă înapoi la pian şi alegând o piesă de pe coloană sonoră a filmului "Regele Leu/ The Lion King". Apoi a mulţumit din nou publicului din partea sa şi a vechii sale trupe, pe care a prezentat-o specificând pentru fiecare membru din ce formaţie provine. "Mulţumim că ne-aţi arătat atâta dragoste. Acest cântec este pentru fiecare dintre voi", a spus Elton John, încheindu-şi concertul cu "Your Song".

Părăsind Piaţa Constituţiei, spectatorii de toate vârstele şi-au exprimat încântarea de a-l fi văzut pe Elton John, "un profesionist adevărat", un artist "unic" şi "un exemplu", într-un concert "spectaculos", pe care l-au considerat de neratat.

Elton John a mai concertat la Bucureşti pe 21 iunie 2003, pe stadionul Cotroceni.

Sir Reginald Kenneth Dwight, cunoscut sub pseudonimul Elton John, este un muzician britanic născut pe 25 martie 1947, în suburbia londoneză Pinner. Într-o carieră de aproape cinci decenii, el a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri în Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai marcante nume ale rockului în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite ale Americii şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll. El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA după sfârşitul anilor '80. Elton John a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în 1998.

Printre hiturile sale se numără "Don't Go Breaking My Heart", "Sorry Seems to Be the Hardest Word", "I'm Still Standing", "Nikita", "Sacrifice", "Candle In the Wind", "Something About the Way You Look Tonight".

Cel mai recent album de studio al său este "The Captain & the Kid", lansat în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici