Eminem a ajuns la o înţelegere financiară cu Audi, după ce dăduse în judecată constructorul german

Rapperul american Eminem a ajuns la o înţelegere financiară cu reprezentanţii mărcii auto germane Audi, după ce vedeta i-a dat în judecată pentru că au folosit melodia sa "Lose Yourself" într-o reclamă.

260 afișări
Imaginea articolului Eminem a ajuns la o înţelegere financiară cu Audi, după ce dăduse în judecată constructorul german

Eminem (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul hip-hop şi producătorii săi au dat în judecată Audi pe 11 iunie. Melodia a fost folosită legal într-o reclamă pentru rivalul mărcii germane, Chrysler, dar a figurat şi într-o reclamă germană pentru Audi A6, fără aprobarea lui Eminem, informează contactmusic.com.

În reclamaţia sa, Eminem a mai spus că spotul Audi era foarte similar cu cel realizat de Chrysler, care îl prezenta pe artist conducând spre casă, la volanul unui model Chrysler 200.

În plus, reclama grupului Audi, care nu a fost difuzată în America de Nord, utilizează o serie de imagini şi efecte vizuale asemănătoare cu cele folosite în spotul creat de Chrysler. În reclama Chrysler, Eminem conduce un automobil care trece prin faţa principalelor locuri de atracţie din oraşul Detroit. Automobilul folosit în reclama Audi trece prin faţa principalelor atracţii turistice din oraşul Berlin.

Eminem a cerut instanţei judecătoreşti să interzică folosirea melodiei sale de către Audi, dar lucrurile nu au mers mai departe întrucât cele două părţi au ajuns la o înţelegere.

Termenii acestei înţelegeri nu au fost făcuţi publici, dar, potrivit unor surse apropiate cazului, şefii Audi vor dona o parte dintre compensaţiile datorate lui Eminem unei fundaţii caritabile din Detroit.

Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, şapte albume, care s-au vândut în 86,5 de milioane de exemplare în toată lumea. După ce şi-a făcut debutul, în 2002, în calitate de actor, cu rolul din "8 Mile", pentru care a fost lăudat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Cel mai recent album al său, intitulat "Recovery", a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici