VIDEO   „Enigma”, un diamant unic, negru, misterios şi mare, vechi de un miliard de ani, intră la licitaţie pentru o sumă fabuloasă

  • Cine nu şi-ar dori un diamant negru, mare, din vremea sau dinaintea apariţiei dinozaurilor?
  • Nu se ştie încă originea sa: dacă a venit din Spaţiu sau nu şi de aici şi numele său.
  • „Enigma” se află pe pământ de un miliard de ani, iar acum urmează să fie vândut pentru o sumă la fel de impresionantă: peste 4,4 milioane de lire.
2534 afișări
Imaginea articolului „Enigma”, un diamant unic, negru, misterios şi mare, vechi de un miliard de ani, intră la licitaţie pentru o sumă fabuloasă

FOTO daytonews.com

Ce se ştie însă este că diamantul este un „carbonado” (diamant negru), unul dintre cele mai dure şi vechi tipuri de diamant. 
 
Diamantele negre se află pe Pământ de circa 2,6-3,2 miliarde de ani - dinaintea apariţiei dinozaurilor. Planeta noastră însăşi are circa 4,65 miliarde de ani, deci un pic mai „bătrână” decât aceste pietre rare.
 
„Enigma” are 555.55 carate şi este extrem de greu pentru un diamant, cântărind cam cât o banană. 
 
Preţioasa piatră este scoasă la licitaţie la casa Sotheby din Londra.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici