Eric Clapton va lansa un nou album în luna martie

Cântăreţul şi chitaristul britanic Eric Clapton a anunţat marţi, printr-un mesaj postat pe site-ul lui oficial, că va lansa cel de-al 21-lea album din cariera sa, intitulat "Old Sock", pe 12 martie.

167 afișări
Imaginea articolului Eric Clapton va lansa un nou album în luna martie

Eric Clapton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedentul material discografic lansat de muzicianul britanic s-a numit "Clapton" şi a fost lansat în anul 2010.

Noul album va conţine două piese noi şi 10 coveruri ale unor piese îndrăgite de artist, despre care acesta spune că i-au influenţat viaţa, informează contactmusic.com.

Cele două piese noi se intitulează "Every Little" şi "Gotta Get Over"

Albumul "Old Sock" va fi o combinaţie de genuri muzicale, în care Clapton abordează din nou stilurile rock şi blues - prin coveruri ale pieselor "Still Got The Blues" de Gary Moore şi "Goodnight Irene" de Leadbelly -, dar şi reggae - prin coverul piesei "Till Your Well Runs Dry" de Peter Tosh - şi jazz - prin coveruri ale unor compoziţii muzicale celebre precum "All of me" şi "Love Is Here to Stay" de George şi Ira Gershwin.

Printre artiştii invitaţi să colaboreze cu Eric Clapton pe acest disc se află Paul McCartney, care cântă la chitară bas, dar şi vocal în piesa "All of Me". La rândul lui, Clapton a cântat la chitară pentru coverul piesei "Tears In Heaven", inclusă de Paul McCartney pe cel mai recent album al său, "Kisses on the Bottom".

Steve Winwood, fostul coleg al lui Clapton din trupa Blind Faith, apare şi el pe noul disc, cântând la clape în piesa "Still Got the Blues", cântăreaţa de R&B Chaka Khan a asigurat back-up vocals-ul de la piesa "Get On Over", iar JJ Cale a făcut backing vocals şi a cântat la chitară pentru piesa "Angel".

Eric Clapton îşi va promova noul disc în lunile următoare printr-un turneu american susţinut pe stadioane. Turneul se va încheia pe 12 aprilie, cu un concert pe care starul britanic îl va susţine în cadrul festivalului pe care l-a înfiinţat, Crossroads Guitar Festival, la Madison Square Garden din New York.

Muzicianul britanic va urca pe scenă în cadrul acelui show special alături de alte nume celebre din industria muzicală precum B.B. King, John Mayer, Buddy Guy şi Jeff Beck.

Eric Clapton este singurul muzician inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame (ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo). Eric Clapton s-a clasat pe locul al patrulea în topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor". Chitaristul britanic a concertat şi în România, împreună cu Steve Winwood, în iunie 2010, pe Stadionul Tineretului - "Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici