Eurovision 2010: Vezi aici care sunt primii zece finalişti

Reprezentanţii din Bosnia şi Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda au fost selectaţi, în urma semifinalei de marţi, să participe la finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă seară, la Oslo.

43 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2010: Vezi aici care sunt primii zece finalişti

Eurovision 2010: Vezi aici care sunt primii zece finalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prima semifinală au intrat în competiţie:

1. Moldova: Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away

2. Rusia: Peter Nalitch & Friends - Lost And Forgotten

3. Estonia: Malcolm Lincoln - Siren

4. Slovacia: Kristina Pelakova - Horehronie

5. Finlanda: Kuunkuiskaajat - Työlki Ellää

6. Letonia: Aisha - What For?

7. Serbia: Milan Stanković - Ovo Je Balkan

8. Bosnia & Hertegovina: Vukašin Brajić - Thunder And Lightning

9. Polonia: Marcin Mroziński - Legenda

10. Belgia: Tom Dice - Me And My Guitar

11. Malta: Thea Garrett - My Dream

12. Albania: Juliana Pasha - It's All About You

13. Grecia: Giorgos Alkaios & Friends - OPA

14. Portugalia: Filipa Azevedo - Há Dias Assim

15. Macedonia: Gjoko Taneski - Jas Ja Imam Silata

16. Belarus: 3+2 Feat. Robert Wells - Butterflies

17. Islanda: Hera Björk - Je Ne Sais Quoi

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

România este reprezentată la Oslo de Paula Seling şi Ovi, cu piesa "Playing With Fire". Cei doi vor concura în cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi, alături de Elveţia, Lituania, Georgia, Turcia, Irlanda, Slovenia, Suedia, Ucraina, Olanda, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Azerbaidjan, Cipru, Israel şi Armenia.

Finala concursului Eurovision 2010 se va desfăşura sâmbătă, la Oslo. În finală vor participa, pe lângă artiştii aleşi în urma semifinalelor, reprezentanţii din Franţa, Germania, Norvegia, Spania şi Marea Britanie, calificaţi automat.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea în concurs. Câştigătorul ediţiei din 2009 a concursului a fost reprezentantul Norvegiei, Alexander Rybak, cu piesa "Fairytale".

Prima semifinală a Eurovision 2010 a fost difuzată, marţi seară, în direct pe TVR 1 şi prezentată din studioul Televiziunii Române de Geanina Corondan şi Leonard Miron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici