EUROVISION 2014: "Miracle", piesa care va reprezenta România la Copenhaga, are un nou videoclip

"Miracle", melodia cu care Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la EUROVISION 2014, are un nou videoclip, acesta urmând să fie lansat, duminică, pe site-ul oficial al competiţiei - eurovision.tv -, dar şi pe toate canalele de comunicare ale Televiziunii Române.

1423 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: "Miracle", piesa care va reprezenta România la Copenhaga, are un nou videoclip

EUROVISION 2014: "Miracle", piesa care va reprezenta România la Copenhaga, are un nou videoclip

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, aflaţi pe ultima sută de metri cu promovarea melodiei "Miracle", Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României, au finalizat videoclipul melodiei cu care ne vor reprezenta la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

Clipul spune povestea miracolului renaşterii naturii, în imagini de o frumuseţe deosebită. Într-o cameră degradată, cu interior scorojit, începe ploaia, care se prelinge peste tot - în interior, pe pereţii camerei, peste mobilierul vechi. Apa care a pătruns în toate ungherele face posibilă renaşterea naturii şi transformarea interiorului într-un tot viu. Videoclipul piesei "Miracle" a fost filmat într-un timp
record - o zi -, însă editarea şi efectele vizuale introduse în videoclip au mai necesitat câteva zile de lucru pentru echipa coordonată de regizorul Alex Ceauşu.

Clipul va fi lansat în cursul acestei zile pe site-ul oficial al competiţiei - eurovision.tv - şi va putea fi vizionat, de asemenea, pe toate canalele de comunicare ale Televiziunii Române.

"«Miracolul» nostru a început, pentru mine, în iunie, anul trecut, când am compus piesa alături de Philip Halloun, şi a continuat în toamnă, când intram în studio, în Oslo, cu Beyond51 şi începeam munca la producţia piesei. E o bucurie să văd astăzi forma completă acestui proiect, prin lansarea videoclipului, realizat cu ajutorul unor profesionişti adevăraţi, precum regizorul Alex Ceauşu şi coregrafa Judith State", a declarat Ovi.

La rândul ei, Paula Seling a vorbit despre mesajul videoclipului şi despre efortul realizării lui. "Îmi place mult viziunea lui Alex Ceauşu. Clipul vorbeşte despre miracolul vieţii, venit din alt miracol - al iubirii. În camera goală renaşte natura dintr-un alt miracol - apa, sursa vieţii. Lumea este plină de miracole, depinde doar de noi să le percepem, lucru pe care, într-o altă formă, îl spune şi Albert Einstein. Filmările au fost destul de solicitante, au fost aproape 24 de ore, într-o casă fără încălzire, prin care bătea vântul, unde mai apoi ne-a plouat artificial şi ne-a suflat taifunul. E bine că nu am răcit, deşi am suferit, ceva timp, de frig, cântând în ploaie şi vânt. În final, videoclipul este… miraculos. Sperăm să vă placă", a afirmat cântăreaţa.

Telespectatorii Telejurnalului TVR 1 au putut urmări imagini în premieră din clipul celor doi artişti. Videoclipul a fost regizat de Alex Ceauşu, machiajul a fost realizat de Romelia Pelin, coafura de Marius Costea, iar coregrafia de Judith State şi Mircea Andrei Ghinea. Totodată, ţinuta vestimentară a fost aleasă de Amir Dobos şi Magda Mohamed.

Concursul cântecului european EUROVISION se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai, şi va fi transmis în direct în România la TVR.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

EUROVISION este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici