EUROVISION 2014: Paula, Ovi şi ceilalţi concurenţi înregistrează piesa "Join Us" - sloganul concursului

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la ediţia din acest an a Eurovision, susţin miercuri la Copenhaga prima repetiţie în competiţie, înregistrarea, alături de ceilalţi concurenţi, a sloganului concursului, "Join Us", potrivit TVR.

136 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: Paula, Ovi şi ceilalţi concurenţi înregistrează piesa "Join Us" - sloganul concursului

EUROVISION 2014: Paula, Ovi şi ceilalţi concurenţi înregistrează piesa "Join Us" - sloganul concursului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

De miercuri, începe competiţia în linie dreaptă şi pentru echipa României aflată la Copenhaga - Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi).

Artiştii iau miercuri primul contact cu scena de la B&W Hallerne din Copenhaga, unde susţin prima repetiţie, înregistrarea, alături de ceilalţi concurenţi, a piesei "Join Us" - sloganul Eurovision 2014, au o scurtă întâlnire cu presa internaţională, iar mai târziu fac o vizită la Ambasada României la Copenhaga. Imagini de la evenimente vor fi difuzate de miercuri până pe 11 mai, în Agenda Eurovision, difuzată de TVR 1, de la ora 21.00.

"Avem un program încărcat azi, dar Paula şi Ovi sunt în formă. Abia aşteaptă să urce pe scenă pentru repetiţie, să simtă explozia de energie adusă de acest eveniment, dar mai ales să vadă la discuţiile cu organizatorii de la viewing room cum va arata filmarea pregătită României pentru momentul de pe scenă. Tot azi avem şi prima întâlnire cu presa, spre seară. Deja avem semnale de la jurnalişti dornici să-i întâlnească pe reprezentanţii noştri", a spus Liana Stanciu, şeful delegaţiei Eurovision de la TVR.

Delegaţia României la Eurovision a ajuns, marţi noapte, la Copenhaga, după o conferinţă de presă organizată de TVR chiar la aeroport şi un zbor cu emoţii.

Marţi, după o întâlnire cu presa şi fanii din ţară chiar în noul terminal Plecări al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", Paula Seling şi Ovi au plecat spre Copenhaga, unde se desfăşoară finala internaţională Eurovision Song Contest. Drumul nu a fost lipsit de peripeţii pentru reprezentanţii României, însă optimismul şi norocul au făcut ca, la sfârşitul zborului, să se aplice vechea zicală "totul e bine când se termină cu bine".

Paula Seling şi Ovi, precum şi Liana Stanciu, şeful delegaţiei României la Eurovision 2014, şi-au primit biletele de avion chiar la conferinţa de presă. La aeroport au fost prezente şi familiile interpreţilor, cei doi băieţi ai lui Ovi ţinând să-şi petreacă tatăl până în ultimul punct unde autorităţile aeroportului permit accesul persoanelor care nu călătoresc. Artiştii au fost în numeroase rânduri abordaţi de pasageri din aeroport, care le-au urat succes şi i-au asigurat de întregul lor suport moral.

Plecarea din Bucureşti a delegaţiei TVR şi a reprezentanţilor la Eurovision a fost la ora 17.50, iar zborul presupunea o escală de o oră în Amsterdam. Şi în avion, echipa României a fost întâmpinată cu aplauze de călători, iar echipajul aeronavei a ţinut să anunţe la microfon prezenţa artiştilor. Interpreţii au oferit autografe colegilor de călătorie, iar o adolescentă le-a făcut chiar un cadou - câte o schiţă în creion cu portretele lor. La aterizarea în Amsterdam, Ovi şi-a îndeplinit un vis din copilărie - acela de a se aşeza la manşa aeronavei.

Din nefericire, la punctul de control paşapoarte din capitala Olandei, Ovi a constatat că nu mai are paşaportul asupra sa. Cum avionul cu care tocmai zburaseră se pregătea să se întoarcă la Bucureşti, iar cel spre Copenhaga urma să decoleze în scurt timp, a început o cursă contracronometru, cu alergări, căutări, apeluri telefonice şi multe emoţii. Din păcate, paşaportul lui Ovi nu a fost găsit. Din fericire, artistul avea însă la el o copie a actului de identitate, dar timpul pierdut a făcut ca delegaţia României să nu ajungă la timp la îmbarcare. Însă, o problemă tehnică a aeronavei care urma să transporte echipa a necesitat înlocuirea avionului cu un altul - exact timpul necesar reîntregirii delegaţiei. Ghinionul companiei aeriene a fost norocul echipei României, ceea ce a determinat-o pe Liana Stanciu să-l suspecteze pe Ovi că ar fi făcut "o magie", iar pe Ovi să afirme, natural: "It's a miracle…". Zborul cu peripeţii s-a încheiat cu bine pentru delegaţia României, la miezul nopţii.

Un număr de 37 de ţări participă la competiţie, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi) - reprezentanţii României cu melodia "Miracle - urmând să urce pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi - dacă se califică - în finala din 10 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici