EUROVISION 2019 | Show-ul Madonnei, sub semnul întrebării. Motivul pentru care artista ar putea să nu mai urce pe scenă

Recitalul cântăreţei americane Madonna anunţat pentru finala ediţiei de anul acesta a concursului Eurovision, programată sâmbătă, ar putea să fie anulat, deoarece artista nu a semnat încă un contract oficial cu organizatorii, relatează bbc.com.

1536 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2019 | Show-ul Madonnei, sub semnul întrebării. Motivul pentru care artista ar putea să nu mai urce pe scenă

EUROVISION 2019 | Show-ul Madonnei, sub semnul întrebării. Motivul pentru care artista ar putea să nu mai urce pe scena concursului muzical

Reprezentanţii artistei au confirmat apariţia ei la celebra competiţie în luna aprilie, însă organizatorii Eurovision au declarat, luni, că aceasta nu a încheiat cu ei o înţelegere oficială privind recitalul.

"European Broadcasting Union nu a confirmat niciodată prezenţa Madonnei", a afirmat Jon Ola Sand, coordonatorul executiv al concursului. "Dacă nu avem un act semnat, ea nu poate urca pe scenă", a continuat acesta.

Însă, ulterior, organizatorii au negat faptul că recitalul cântăreţei nu va mai avea loc. Ei au susţinut că negocierile dintre ei şi reprezentanţii artistei sunt încă deschise.

"Avem un artist pe care ne-ar plăcea să-l vedem participând la Eurovision şi pe care ne-ar plăcea să îl primim pe acea scenă. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să avem un cadru legal asigurat", au afirmat ei. "Deocamdată, ne aflăm în negocieri, în faza finală a acestora - dar, dacă nu vom încheia un contract săptămâna aceasta, ea nu va urca pe scenă", au continuat aceştia.

Madonna va ajunge în Tel Aviv miercuri. Artista urmează să interpreteze două piese în timpul finalei competiţiei, care va avea loc sâmbătă. Primul dintre cântece va apărea pe viitorul material al discografic al artistei, "Madame X", iar al doilea este un hit mai vechi.

Nu se ştie nici cum vor încerca organizatorii să acopere o posibilă anulare.

Recitalul Madonnei nu este singurul planificat pentru finala concursului muzical. Organizatorii au pus bazele unor prestaţii separate, ce au în centru foşti participanţi la Eurovision, precum Conchita Wurst, Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira şi Verka Serdiucika, care vor recrea momente memorabile de la ediţiile anterioare ale competiţei.

Presa britanică a scris că Madonna va primi pentru recitalul său un onorariu de 1 milion de dolari.

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna, în vârstă de 60 de ani, este şi cel mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Cel de-al 14-lea album de studio al Madonnei va fi lansat spre sfârşitul acestui an şi va fi promovat printr-un turneu, primul, după trei ani de pauză.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 are loc la Tel Aviv, cu semifinalele de marţi şi joi şi finala de sâmbătă. Reprezentanta României, Ester Peony, va urca pe scenă în semifinala a 2-a, adică joi.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".

Aceasta este pentru a treia oară când Israelul este gazdă a competiţiei muzicale.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici