Ewan McGregor debutează în regia de film cu "Pastorala Americană": "Sunt foarte emoţionat"

Actorul scoţian Ewan McGregor a dezvăluit sâmbătă, într-o conferinţă de presă, după premiera din cadrul Festivalului de la Toronto a filmului "American Pastoral", pe care l-a regizat şi în care joacă rol principal, că e foarte dificil să ecranizezi un roman al scriitorului american Philip Roth.

306 afișări
Imaginea articolului Ewan McGregor debutează în regia de film cu "Pastorala Americană": "Sunt foarte emoţionat"

Ewan McGregor debutează în regia de film cu "Pastorala Americană": "Sunt foarte emoţionat" (Imagine AFP)

Actorul scoţian Ewan McGregor a declarat duminică, la conferinţa de presă ulterioră premierei filmului din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto: "Sunt foarte emoţionat. A fost dificil să fac o adaptare cinematografică după Philip Roth".

McGregor joacă rolul principal în "American Pastoral": e vorba despre un bărbat ce munceşte din greu în America anilor '60 şi a cărui familie începe să se destrame după ce fata sa, Merry (Dakota Fanning) se implică într-o mişcare politică extremistă.

Ewan McGregor, în vârstă de 45 de ani, destăinuie că a aşteptat ani de-a rândul să-şi facă debutul în regia de film şi că a fost deosebit de greu să interpreteze un personaj făurit de scriitorul Philip Roth.

"Aş vrea ca filmul să mă reprezinte. Roth a văzut filmul şi reacţia lui a fost de bun augur. Totuşi, sunt în continure emoţionat", a declarat actorul scoţian.

Totuşi, criticii de film prezenţi la Festivalul de la Toronto n-au fost atât de impresionaţi: Au scris că filmul este "extrem de monoton şi de sugrumat în comparaţie cu romanul lui Roth, care-i expansiv şi visceral."

"American Pastoral" se va lansa în cinematografele din SUA pe 21 octombrie.

"Pastorala americană" este o naraţiune de proporţii şi de mare forţă, unul din marile romane ale lui Philip Roth şi ale literaturii americane din secolul XX. De altfel, cartea, apărută în 1997, a câştigat premiul Pulitzer şi a fost inclusă pe lista celor mai importante o sută de române din toate timpurile, realizată în 1998 de revista Time, potrivit polirom.ro.

Personajul principal, Seymour Levov, poreclit „Suedezul”, fostă vedetă a echipelor de baseball, baschet şi fotbal american din liceu, este un american înstărit din Newark, care deţine o prosperă afacere de familie şi pare să aibă tot ce şi-ar dori un om.

Viaţa lui este însă dată peste cap atunci când izbucnesc amplele mişcări pentru drepturi civile şi manifestaţiile de protest împotriva războiului din Vietnam, ce au dominat America deceniului şapte. Oraşul Newark e răvăşit de revoltele populaţiei de culoare din 1967, iar fiica lui Levov Suedezul se opune activ războiului din Vietnam, devenind membra unei grupări teroriste.

Ewan McGregor, care a devenit celebru cu roluri precum cel din "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate", a mai jucat în thrillerul erotic "Deception", dar şi în "Omul care se holba la capre", alături de George Clooney. A fost nominalizat la premiile Globul de Aur pentru rolul din "Moulin Rouge", pentru care a primit un premiu al Academiei de Film Europene (EFA). Un alt premiu EFA i-a fost acordat pentru rolul din filmul "Marioneta/ Ghost Writer", de Roman Polanski.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici