Expertul în coafură Vidal Sassoon a murit la vârsta de 84 de ani

Expertul în coafură Vidal Sassoon, supranumit "stilistul celebrităţilor", a murit miercuri, la vârsta de 84 de ani, după o îndelungată şi curajoasă luptă contra leucemiei, a anunţat familia sa.

426 afișări
Imaginea articolului Expertul în coafură Vidal Sassoon a murit la vârsta de 84 de ani

Expertul în coafură Vidal Sassoon a murit la vârsta de 84 de ani

Vidal Sassoon, care a creat coafurile moderne în forme geometrice şi a eliberat femeile de coafura "permanent" rigidă şi demodată, a murit înconjurat de familie şi de prieteni apropiaţi, în reşedinţa sa din cartierul Bel Air din Los Angeles.

Sassoon, care şi-a petrecut copilăria în Anglia, şi-a deschis primul salon la Londra, în 1954, şi a lansat apoi o reţea de filiale în lumea întreagă.

Cariera lui a luat avânt în anii 1960, când printre clientele sale se numărau Mia Farrow, Glenda Jackson şi modelul britanic Mary Quant.

Celebrul hairstylist, care s-a stabilit în Statele Unite în anii 1980, a lansat şi o gamă de produse cosmetice pentru îngrijirea părului.

Vidal Sassoon este celebru şi pentru faimoasele lui coafuri din gama "spălaţi şi uscaţi", uşor de întreţinut, în contrast cu coafurile ţepene din trecut.

Născut pe 17 ianuarie 1928, într-o familie de evrei la Londra, Sassoon a trăit vreme de şapte ani într-un orfelinat evreiesc, după ce tatăl său, Jack Sassoon, şi-a abandonat familia pentru o altă femeie.

Vidal Sassoon a participat ca voluntar la războiul din deşertul Negev, din 1948, care a condus la înfiinţarea statului Israel şi a înfiinţat ulterior un organism internaţional de studiere a antisemitismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici