Expoziţiile "Naturalia" şi "Memorii din fantastic" prezentate la Art Yourself Gallery - FOTO

"Naturalia" (Daniela Fainis) şi "Memorii din fantastic" (Gabriel Bodnariu) sunt două expoziţii speciale, care vor avea loc în perioada 29 martie-28 aprilie, la Art Yourself Gallery.

340 afișări
Imaginea articolului Expoziţiile "Naturalia" şi "Memorii din fantastic" prezentate la Art Yourself Gallery - FOTO

Expoziţiile "Naturalia" şi "Memorii din fantastic" prezentate la Art Yourself Gallery

"Daniela Făiniş construieşte în interiorul plantei, care expandează în reliefuri de petale din porţelan, în amprente florale şi intervenţii grafice. Daniela Făiniş este preocupată de procesul fiziologic, de transformare, de creştere, de la starea de sămânţă, la etapa eflorescenţei. Toate aceste etape sunt redate narativ, într-un singur obiect artistic, multiplicat în alte zeci de posibilităţi. Mugurii ţâşnesc din interiorul plantei, inflorescenţele desenează abundenţa conturului. Artista aduce în atenţia publicului reprezentările organice din plante stilizate, redate fragmentar", spune Raluca Băloiu, istoric de artă, într-un comunicat de presă, remis agenţiei MEDIAFAX, de Art Yourself Gallery.

"Daniela reiterează arta fragmentului - de data aceasta nu în calitate de limbaj deconstructiv al postmodernsimului, cum ne-a obişnuit în portretistica sa, dar cu un caracter de reconstituire, procedeu cu profunde semnnificaţii în muzeologia de secol XIX (fragmentele de sculptură antică fiind expuse publicului pentru a reconstitui o etapă din istoria artelor plastice) - aşa cum fragmente de plante sunt regândite separat pentru a fi reunite într-un context de ansamblu", mai arată sursa citată.

Cât priveşte "Memorii din Fantastic", Gabriel Bodnariu declară: "încerc în lucrările mele să reprezint teme în care se regasesc elemente sau combinaţii intre fantastic si suprarealism. Abordez aceste teme din perspectiva povestii, a lirismului inconjurator, pentru mine un tablou poate fi o poveste in sine si poate dezvalui privitorului o multitudine de variante. Sunt preocupat în special de lumina si de efectul luminii asupra formei , as putea spune ca vreau ca lucrarea sa fie “impachetata”in lumina. Scopul picturii mele este acela de a infrumuseta un spatiu si de a crea un ambient poetic, calm si linistitor, un indemn la imaginatie şi contemplaţie".

"Îmi place să folosesc elemente ale naturii, pentru ca natura este viata din care ne hranim cu totii. Iubesc animalele si consider ca sufletul lor poate fi descoperit sau revelat mai sincer decat cel uman, de acceea si recurg la metode aproape matematice in care indraznesc sa recompun natura aducand elemente contrastante pe care incerc sa le armonizez si sa le imbin intr-o maniera despre care vreau sa cred ca este personala si ma defineste. Nu ma regasesc in zona “violenta”a picturii si cautarile mele de obicei le dezvolt in parte frumoasa a artei, îmi caut inspiraţia în natura şi în tot ceea ce inseamna frumos, pozitiv si sincer. Aceasta este starea pe care vreau sa o creez si sa o transmit", spune artistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici