Companie din Israel, care viza influenţarea alegerilor, investigată de Facebook. Sute de pagini, şterse/ Suma URIAŞĂ investită

Compania Facebook a anunţat că a închis 265 de conturi şi pagini care vizau influenţarea alegerilor din mai multe ţări din Africa, precum şi conturile unei companii din Israel, considerată răspunzătoare pentru „comportamentul inautentic”.

745 afișări
Imaginea articolului Companie din Israel, care viza influenţarea alegerilor, investigată de Facebook. Sute de pagini, şterse/ Suma URIAŞĂ investită

Facebook a şters noi sute de conturi menite să influenţeze alegerile din mai multe ţări

Conturile şi paginile false, care operau atât în cadrul platformei Facebook cât şi în cadrul Instagram, publicau mesaje politice şi încercau să influenţeze alegerile electorale din ţările respective.

Am şters 265 de conturi Facebook şi Instagram, pagini Facebook, grupuri şi evenimente implicate într-o activitate coordonată de comportament inautentic. Această activitate îşi avea originile în Israel şi viza Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger şi Tunisia, precum şi unele ţări din America Latină şi sud-estul Asiei”, se menţioază într-un comunicat emis de companie.

Administratorii paginilor şi deţinătorii conturilor postau frecvent ştiri politice, inclusiv pe subiectul alegerilor din mai multe ţări, viziunea unor candidaţi şi critici la adresa oponenţilor”, conform comunicatului.

Deşi indivizii din spatele acestei reţele încercau să îşi ascundă identitatea, investigaţia noastră a demonstrat că o parte din această activitate este legată de o entitate comercială din Israel, Archimedes Group. Compania nu mai are acces la Facebook”.

Indivizii din spatele acestor platforme au cheltuit aproximativ 812.000 de dolari pentru publicitate în perioada decembrie 2012-aprilie 2019, sumă plătită în reali brazilieni, shekeli israelieni şi dolari americani.

Cinci dintre cele şase ţări africane vizate de activitatea inautentică au organizat alegeri în anul 2016, iar Tunisia urmează să organizeze alegeri la finalul anului 2019, conform BBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici