Familia lui David Carradine cere ajutorul FBI - VIDEO

Familia actorului David Carradine, care a fost găsit decedat în camera sa de hotel din Bangkok, cere ajutorul autorităţilor americane şi FBI-ului pentru anchetarea morţii acestuia, ca urmare a rapoartelor contradictorii despre modul în care trupul lui Carradine a fost descoperit.

206 afișări
Imaginea articolului Familia lui David Carradine cere ajutorul FBI - VIDEO

Familia lui David Carradine cere ajutorul FBI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

David Carradine, protagonistul seriei "Kung Fu" şi al filmelor "Kill Bill", de Quentin Tarantino, a fost găsit mort, corpul său fiind dezbrăcat complet, în hotelul de lux Nai Lert Park, din centrul capitalei Thailandei, iar poliţia a invocat iniţial o posibilă sinucidere.

Actorul, în vârstă de 72 de ani, juca într-un nou film - "Strech", în regia lui Charles de Meaux, produs de societatea franceză MK2 -, decesul său survenind chiar cu trei zile înainte de încheierea filmărilor.

Mark Geragos, avocatul care îl reprezintă pe fratele actorului, Keith Carradine, a declarat, sâmbătă, că familia a înaintat o cerere către Biroul Federal American de Investigaţii (FBI), cerându-le anchetatorilor să ia legătura cu autorităţile thailandeze cu privire la anchetă.

"Au făcut acest lucru pentru că au apărut rapoarte contradictorii, iar natura acestora a neliniştit familia", a precizat Geragos.

Speculaţiile privind moartea lui Carradine au explodat, după ce trupul său a fost descoperit de către o cameristă, în baia camerei de hotel, dezbrăcat.

În timp ce medicii legişti aşteaptă rezultatele testelor toxicologice, media tailandeză a invocat drept posibile cauze ale decesului sinuciderea sau un act sexual care a luat o întorsătură urâtă şi care ar fi putut produce asfixierea actorului.

O serie de rapoarte arată că actorul avea o sfoară în jurul gâtului şi a organelor genitale, în timp ce altele speculează faptul că acesta avea mâinile legate la spate. Niciuna dintre ipoteze nu a fost confirmată oficial.

Conform avocatului, familia lui Carradine nu deţine alte informaţii decât cele scrise în mass-media, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care au apelat la FBI.

"Aş vrea, de dragul lor, să aibă mai multe informaţii, dar este exact opusul. Primesc informaţii contradictorii", a precizat Geragos.

La Bangkok, reprezentanţii poliţiei au declarat că ar putea trece câteva săptămâni până medicii legişti să poată preciza cu exactitate care a fost cauza decesului în cazul lui Carradine.

"La ora actuală interogăm mai mulţi martori. Va dura circa trei săptămâni până vom obţine rezultatele testelor şi vom putea spune ce s-a întâmplat", a declarat colonelul de poliţie Somprasong Yentuam, precizând că, din punctul său de vedere, asfixierea este cel mai probabil cauza morţii actorului.

Totodată, conform televiziunii thailandeze, trupul lui Carradine a fost transportat la Los Angeles sâmbătă dimineaţă, informaţie confirmată şi de avocatul familiei.

Pe de altă parte, actori şi regizori cunoscuţi îşi exprimă regretul la aflarea veştii dispariţiei lui David Carradine, transmite BBC.

Martin Scorsese: Carradine a fost "un actor cu un talent unic"

"Ne-am cunoscut când am făcut «Boxcar Bertha/ Jaf la drum de fier» împreună, cu aproape 40 de ani în urmă. Am amintiri foarte plăcute legate de timpul petrecut împreună pentru munca la acel film. (...) David a fost un colaborator minunat, un actor cu un talent unic şi cu o personalitate minunată. Iubea filmele, să joace în filme, să facă filme şi era extrem de generos", a declarat Scorsese.

Michael Madsen: Am atâtea amintiri frumoase cu David

"David este unul dintre primii actori alături de care am jucat la începutul carierei mele şi una dintre cele mai apropiate persoane mie. Mă gândeam de câteva zile să îl sun şi îi sfătuiesc pe toţi cei care se gândesc să vorbească cu cei apropiaţi, să o facă atunci, cât timp mai pot. Am atâtea amintiri frumoase cu David încât nu aş ştii de unde să încep să le povestesc", a spus şi actorul Michael Madsen, care a jucat alături de Carradine în "Kill Bill".

Nepoata lui Carradine, actriţa Martha Plimpton, l-a descris pe actor drept "punctul de legătură al familiei": "Ne va fi tuturor dor de el şi mulţumim tuturor pentru cuvintele de susţinere pe care ni le-au transmis".

David Carradine a fost pasionat de muzică şi fim

David Carradine făcea parte dintr-o venerabilă familie de artişti de la Hollywood, care îi include şi pe tatăl său, actorul John Carradine, şi pe fratele său, Keith Carradine.

Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur şi o dată la premiile Emmy şi a câştigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit şi premiul publicului în cadrul secţiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Americana" (1983).

David Caradine a mai jucat în filme precum "Crank: Tensiune maximă" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "În captivitate" (2001), "Lumina blândă a dimineţii" (2000), "Piraţii Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu - Legenda continuă" (1993), "Pasărea pe sârmă" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simţurilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).

De asemenea, Carradine a avut ca pasiune şi muzica, el înregistrând, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese aparţinând unor genuri muzicale diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici