Familia Versace respinge vehement afirmaţiile despre legăturile casei Versace cu mafia calabreză

Santo Versace, patronul celebrului grup de modă italian, a respins cu vehemenţă declaraţiile făcute de doi foşti mafioţi, reluate ulterior şi într-o carte, care evocă legăturile dintre fratele său, designerul Gianni Versace, asasinat în 1997, la Miami, şi mafia calabreză.

255 afișări
Imaginea articolului Familia Versace respinge vehement afirmaţiile despre legăturile casei Versace cu mafia calabreză

Familia Versace respinge vehement afirmaţiile despre legăturile casei Versace cu mafia calabreză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În opinia lui Santo Versace, orice persoană care vorbeşte despre legătura dintre Gianni Versace cu 'Ndrangheta, mafia calabreză, "nu merită să existe".

"Sunt doar minciuni", a declarat patronul celebrei case italiene într-un interviu ce va fi difuzat pe postul TV privat Canale 5.

Santo Versace a calificat drept "un munte de invenţii şi de lucruri false" afirmaţiile făcute de doi foşti mafioţi, aflaţi în programul de protecţie a martorilor, ce au fost citate în romanul jurnalistului Gianluigi Nuzzi, publicat la începutul lunii decembrie în Italia, potrivit cărora Gianni Versace ar fi fost asasinat din cauza unor împrumuturi neachitate organizaţiei mafiote 'Ndrangheta.

"Compania Gianni Versace nu a spălat niciodată bani murdari, nici provenind din traficul de droguri. Toată lumea ştie acest lucru, este ceva evident, lumea întreagă ne cunoaşte", a declarat Santo Versace, ţinând să sublinieze faptul că, în anii evocaţi în acea carte, grupul Versace "a avut beneficii incredibile de sute de miliarde şi a plătit impozite în valoare de alte câteva sute de miliarde".

Santo Versace a explicat că a dorit să facă acest interviu pentru a răspunde declaraţiilor făcute de unul dintre cei doi foşti mafioţi, intervievat pe 2 decembrie de jurnaliştii postului Canale 5, deoarece "Gianni Versace nu mai poate să îşi prezinte propria versiune asupra faptelor şi nu mai poate să răspundă". Santo Versace este de părere că "este ruşinos să vorbeşti astfel despre o persoană decedată în urmă cu 15 ani".

Patronul grupului Versace a subliniat, totodată, faptul că unul dintre cei doi foşti mafioţi a fost deja condamnat în trecut pentru calomnie, iar cel de-al doilea nu a vorbit niciodată până de curând despre acel subiect.

Santo Versace a anunţat că va acţiona în justiţie "orice persoană care va face afirmaţii false".

Gianni Versace, asasinat de un criminal în serie în apropiere de reşedinţa sa din Miami (Florida, SUA), nu fost niciodată anchetat sau acuzat de legături cu mafia italiană.

Acest designer italian, născut în Calabria, regiunea considerată fieful organizaţiei mafiote 'Ndrangheta, a început să deseneze încă din copilărie, alături de mama lui, o croitoreasă renumită, înainte de a pleca la Milano şi de a crea o marcă celebră de îmbrăcăminte, accesorii şi parfumuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici