Fantezia SF a arhitecţilor chinezi nu are limite. Un „zgârie-nori orizontal” va fi inaugurat până la sfârşitul anului | VIDEO

Arhitecţii chinezi au proiectat o nouă magaconstrucţie ruptă din fantezia science fiction. Un „zgârie-nori orizontal” va trona deasupra unui complex rezidenţial din oraşul Chongqing, o citadelă a banilor de la confluenţa râurilor Yangtze şi Jialing.

23699 afișări
Imaginea articolului Fantezia SF a arhitecţilor chinezi nu are limite. Un „zgârie-nori orizontal” va fi inaugurat până la sfârşitul anului | VIDEO

Fantezia SF a arhitecţilor chinezi nu are limite. Un „zgârie-nori orizontal” va fi inaugurat până la sfârşitul anului | VIDEO. Sursă foto: CapitaLand

China este renumită pentru feeria ei arhitecturală futuristă din marile centre financiare.

Noua megastructură, prima de acest gen din lume, a primit un nume demn de o metropolă distopică, „Cristalul”, şi este formată din opt zgârie-nori uniţi la vârf printr-un turn orizontal gigantic, lung de 300 de metri şi învelit în 3.000 de panouri de sticlă şi 5.000 de panouri de aluminiu.

Puntea semicirculară, cu o greutate de 12.000 de tone, se află la o înălţime de peste 250 de metri şi va găzdui săli de conferinţă, piscine şi alte facilităţi. 

Noaptea, turnul se va transforma într-o undă enormă de lumini care va veghea deasupra oraşului. Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. Costul: 4,8 miliarde de dolari.

Chongqing este celebru pentru proiectul de linie ferată suspendată care trece prin interiorul unui bloc – staţia Liziba.

O altă particularitate a oraşului din sud-vestul Chinei o constituie sistemul de poduri civile ridicate la înălţimi ameţitoare şi care şerpuiesc printre zgârie-nori în anumite zone, precum şi şoselele construite pe acoperişurile blocurilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici