Farsa regală: Postul de radio australian a oferit 400.000 de euro familiei asistentei decedate

Postul de radio australian care le-a jucat o farsă angajaţilor spitalului unde era internată soţia prinţului William a anunţat, marţi, că va oferi daune de 500.000 de dolari australieni (400.000 euro) familiei asistentei păcălite de doi DJ-i, care a murit la câteva zile după acea farsă.

521 afișări
Imaginea articolului Farsa regală: Postul de radio australian a oferit 400.000 de euro familiei asistentei decedate

Farsa regală: Postul de radio australian a oferit 400.000 de euro familiei asistentei decedate (Imagine: Shutterstock)

Postul radiofonic 2Day FM, ai cărui prezentatori au reuşit să obţină informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei Catherine de la personalul spitalului King Edward al VII-lea din Londra, a suspendat difuzarea tuturor mesajelor publicitare, după decesul asistentei medicale.

Postul australian a anunţat că a renunţat la această măsură şi că va dona toţi banii încasaţi din publicitate, adunaţi până la sfârşitul anului, "într-un fond special înfiinţat pentru familia asistentei Jacintha Saldanha" şi care va avea cel puţin 500.000 de dolari australieni.

"Suntem foarte îndureraţi din cauza a ceea ce s-a întâmplat", a declarat Rhys Holleran, patronul grupului care deţine acel post de radio, Southern Cross Austereo, într-un comunicat. "Sperăm că prin contribuţia noastră la un fond înfiinţat în memoria asistentei medicale vom putea să aducem familiei Saldanha sprijinul de care are nevoie în aceste momente dificile", se arată în acelaşi comunicat.

Jacintha Saldanha, în vârstă de 46 de ani, mamă a doi copii, a fost descoperită decedată vineri. Circumstanţele decesului ei nu au fost elucidate deocamdată, dar premierul britanic David Cameron a vorbit, luni, despre "o sinucidere", aşa cum afirmase deja majoritatea presei britanice.

O autopsie va avea loc în cursul zilei de marţi la Institutul medico-legal Westminster din Londra.

Cei doi prezentatori ai unei emisiuni difuzate de postul 2Day FM au telefonat pe 4 decembrie la spitalul londonez King Edward al VII-lea, unde era internată ducesa de Cambridge, din cauza unei forme severe de greţuri matinale cauzate de sarcină, pretinzând că erau regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles.

Păcălită de acest subterfugiu, asistenta medicală care a preluat acel apel telefonic, Jacintha Saldanha, le-a făcut legătura cu o infirmieră în secţia unde era internată soţia prinţului William şi le-a oferit celor doi DJ-i australieni informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei. Întreaga farsă a fost postată apoi pe internet sub forma unei înregistrări audio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici