Faţa nevăzută a modei - Cum sunt recrutate adolescentele din zonele sărace: "Spun că am 15 ani. Vreau ceva diferit de la viaţă" - VIDEO

Un documentar arată partea mai puţin frumoasă a modei, prezentând traseul unei adolescente recrutată de un impresar din Siberia pentru a deveni model în Japonia.

2901 afișări
Imaginea articolului Faţa nevăzută a modei - Cum sunt recrutate adolescentele din zonele sărace: "Spun că am 15 ani. Vreau ceva diferit de la viaţă" - VIDEO

Faţa nevăzută a modei - Cum sunt recrutate adolescentele din zonele sărace: "Spun că am 15 ani. Vreau ceva diferit de la viaţă"

Ashley Arbaugh, un fost manechin devenit impresar, caută noi potenţiale modele în nord-estul Rusiei, într-o zonă defavorizată economic. Ţinta ei sunt adolescentele care nu au mai avut până atunci legătură cu lumea modei, se arată în documentarul "Girl Model", informează Daily Mail.

"Nu poţi fi îndeajuns de tânără. Când mă gândesc la frumuseţe, mă gândesc la tinere", crede Ashley Arbaugh despre potenţialele ei cliente.

Iar modelul ales de ea este Nadia Vall, în vârstă de 13 ani, o adolescentă care este prezentată industriei de modă din Japonia. "În Japonia sunt iubite fetele slabe. Ea este proaspătă, tânără", o caracterizează impresarul pe Nadia.

Singură în Japonia, Nadia trebuie să se întreţină, să depăşească barierele culturale şi de limbă într-o industrie dură, deşi este doar o adolescentă care pretinde că are 15 ani.

"Vreau să fiu un manechin bun. Vreau ceva diferit de la viaţă", spune plină de speranţă Nadia, căreia i s-a promis suma de 8.000 de dolari pentru două luni.

Documentarul, prezentat la festivalul SXSX din Austin, va apărea pentru publicul larg în această vară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici