Fauni şi ghirlande de flori, la cea de-a 18-a ediţie a Life Ball-ului de la Viena

Îmbrăcaţi în costume cu imprimeuri florale şi animale, mii de petrecăreţi angajaţi în lupta contra maladiei SIDA au participat, sâmbătă, la cea de-a 18-a ediţie anuală a spectaculosului Life Ball, alături de fostul preşedinte american Bill Clinton şi de actriţa Whoopi Goldberg.

73 afișări
Imaginea articolului Fauni şi ghirlande de flori, la cea de-a 18-a ediţie a Life Ball-ului de la Viena

Fauni şi ghirlande de flori, la cea de-a 18-a ediţie a Life Ball-ului de la Viena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest spectacol anual, organizat în piaţa primăriei din Viena, a fost însă întrerupt de ploile care s-au abătut asupra capitalei austriece, la puţin timp după ce actriţa americană Whoopi Goldberg şi-a făcut apariţia dintr-o planisferă uriaşă, denumită Erda, ca un tribut adus Pământului, tema centrală a Life Ball-ului din acest an.

Cei mai norocoşi dintre participanţi, care au plătit între 75 şi 150 de euro pentru un bilet, au putut să se adăpostească în sala de dans a primăriei vieneze, unde şi-au prezentat cu mare pompă costumele, care mai de care mai extravagante.

Zeci de fauni purtând ghirlande electrice au dansat cu tinerele deghizate în flori, iar câţiva travestiţi ce purtau tocuri ameţitoare îşi comparau costumele din imitaţie de blană de leopard cu picturile realizate direct pe piele ale unor tineri deghizaţi în copaci.

Kay şi Michael, prezenţi pentru a patra oară la Life Ball, au purtat în acest an costume care sugerau două flori în ghiveci, Manfred şi iubita lui au purtat coarne înalte de peste doi metri, fiind îmbrăcaţi în costume ce reprezentau moartea şi diavolul, iar Elisabeth şi Christian s-au costumat în Eva şi Adam, purtând doar ghirlande din iederă.

Spectatorii, aproape toţi având câte un evantai, accesoriu indispensabil după o săptămână de caniculă în Viena, au uitat însă de rafalele ploii şi s-au dezlănţuit după încetarea acesteia, pe ritmurile muzicii tehno care a răsunat toată noaptea.

La distanţă de toată această agitaţie, VIP-urile - fostul preşedinte american Bill Clinton, creatoarea de modă Diane von Furstenberg şi fostul campion de tenis Boris Becker - au preferat ambianţa liniştită din Burgtheater, din faţa primăriei vieneze, unde a avut loc partea a doua a spectacolului prevăzut pentru această gală.

Bill Clinton şi fundaţia sa au semnat un cec de 25.000 de euro în cadrul licitaţiei ce a fost organizată în beneficiul luptei contra maladiei SIDA. Totodată, fostul preşedinte american a scos la vânzare un saxofon, care a fost achiziţionat pentru 34.000 de euro.

Gala Life Ball din Viena atrage în fiecare an 40.000 de spectatori şi a reuşit să strângă anul trecut peste 1,46 milioane de euro. Banii au fost donaţi asociaţiilor contra maladiei SIDA din Austria şi din străinătate.

Organizat de obicei în luna mai, ediţia din acest an a Life Ball-ului a fost amânată pentru a coincide cu deschiderea Conferinţei mondiale despre maladia SIDA, care are loc la Viena până pe 23 iulie şi la care participă 25.000 de oameni de ştiinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici