FBI a percheziţionat casa unui colecţionar de artefacte, colectate ILEGAL din toată lumea. Agenţii au găsit acolo şi ceva tulburător

În 2014, FBI a percheziţionat casa lui Donald Miller, un bărbat în vârstă de 91 de ani la vremea respectivă, colecţionar de artefacte din întreaga lume. Cu acea ocazie, oamenii legii au descoperit peste 2.000 de oase umane, care provin de la cel puţin 500 de persoane, transmite publicaţia Vice.

11569 afișări
Imaginea articolului FBI a percheziţionat casa unui colecţionar de artefacte, colectate ILEGAL din toată lumea. Agenţii au găsit acolo şi ceva tulburător

FBI a percheziţionat casa unui colecţionar de artefacte, colectate ILEGAL din toată lumea. Agenţii au găsit acolo şi ceva total neaşteptat

Printre obiectele aflate în muzeul privat al lui Miller se numărau vase vechi, figurine aztece şi chiar un sarcofag egiptean. Multe dintre acestea fuseseră obţinute ilegal, fapt pentru care FBI a intervenit.

Agenţii federali nu s-au aşteptat niciun moment să găsească şi oasele umane, care au fost furate din zeci de situri mortuare ale indienilor americani.

În ultimii cinci ani, FBI a returnat multe dintre obiectele găsite în casa colecţionarului ţărilor - printre care s enumără Canada, China, Ecuador, Noua Zeelandă şi Spania - din care acestea au fost obţinute ilegal. Au fost analizate zeci de mii d eobiecte, iar un transporta către China va pleca în aceste zile. 

În ceea ce priveşte oasele umane, FBI nu ştie exact ce s-a întâmplat. Când un agent l-a întrebat pe Miller de ce le-a colecţionat şi expus, acesta a răspuns: „Nu ştiu. Chiar nu ştiu”.

Miller a murit în 2015 şi odată cu el a dispărut, poate, şi „cheia” la secretul rămăşiţelor umane din muzeul lui privat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici