Feeric Fashion Days, la ediţia a 5-a: Clădiri cu arhitectură barocă, pasarele sau hale industriale, folosite pentru prezentarea colecţiilor

Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 iunie la Sibiu, 21 de designeri urmând să îşi prezinte ultimele colecţii, timp de şase zile, în spaţii din Sibiu şi împrejurimi, printre care o pasarelă suspendată în Piaţa Mică, o linie de tramvai sau un depozit de făină.

325 afișări
Imaginea articolului Feeric Fashion Days, la ediţia a 5-a: Clădiri cu arhitectură barocă, pasarele sau hale industriale, folosite pentru prezentarea colecţiilor

Sibiu: 21 de designeri îşi prezintă colecţiile, timp de şase zile, la Feeric Fashion Days (Imagine: feeric.ro)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatori, pe lângă prezentări de modă, festivalul va cuprinde expoziţii, workshopuri şi seminarii.

În prima zi de festival, 26 iunie, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie de modă, expusă pe cuburi translucide, iluminate din interior, în Piaţa Mare din Sibiu. Aceasta este realizată de Oltin Dogaru, Mike Weis (Germania) şi Andreea Retinschi.

În 27 iunie, de la ora 13.00, în premieră absolută, între Sibiu şi Răşinari, va avea loc o prezentare de modă vizibilă din tramvaiul care leagă cele două localităţi. Modelele, îmbrăcate de Bianca Pop, vor prezenta creaţiile la marginea pădurii Dumbrava Sibiului, spectatorii putând să observe colecţia din cele două vagoane de tramvai care se vor deplasa spre Răşinari.

Tot în 27 iunie, de la ora 19.00, Antonia Giurgiu va prezintă ultima sa colecţie în Palatul de vară Brukenthal din Avrig, eveniment care va fi urmat de un garden cocktail.

În 28 iunie, în cea de-a treia zi de festival, în Piaţa Mică va fi vernisată expoziţia foto Fashionation, o colecţie realizată în stradă, care surprinde în cel mai onest mod posibil modul în care oamenii abordează îmbrăcămintea în viaţa de zi cu zi.

Designerul Lucian Rusu îşi va prezenta ultima sa colecţie pe strada Cetăţii, din centrul oraşului, de la ora 19.00, modelele urmând să defileze pe pasarela Turnului Dulgherilor.

În 29 iunie, de la ora 15.00, Natalia Vasiliev va pune în scenă o prezentare de modă într-un depozit de făină. Apoi, la ora 20.00, în Piaţa Mică din oraş, va avea loc prima parte a Galei Feeric, pe o pasarelă suspendată, paralelă cu Podul Minciunilor.

"În prima seară de gală sibienii vor putea vedea colecţii aparţinând designerilor Ana Maria Galan (Spania), Maria Simion, Anca & Silvia Negulescu, Maura Revuelta (Spania), Sandra Chira, Ioana Ciolacu, Sandra Galan, Astrid ţârlea - Donatella sau Il Passo", se arată în comunicat.

Penultima zi de festival debutează cu prezentarea colecţiei Ritei Mureşan, în Sala Oglinzilor din sediul Forumului Democrat al Germanilor din România, de la ora 17.00.

De la ora 18.00, Adina Buzatu prezintă ultimele sale creaţii în curtea interioară a Primăriei municipiului Sibiu, iar de la ora 21.00, în Piaţa Mică, va avea loc a doua parte a Galei Feeric, precedată de un concert HI-Q.

"În cea de-a doua seară de gală, pe pasarela suspendată vom putea vedea creaţiile designerilor Adina Buzatu, Samir Abou-Suede & Birte Weiner (Germania), Erika Lopez (Spania), Agnes Toma, Rhea Costa, Natalia Vasiliev, Simona Semen – Donatella, Il Passo", se mai arată în comunicat.

Cea de-a cincea ediţie a Feeric Fashion Days se va încheia în data de 1 iulie, cu un dineu la Gura Râului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici