Femeile devin tot mai frumoase

Femeile au devenit, treptat, tot mai frumoase de-a lungul secolelor, deoarece femeile frumoase au mai mulţi copii decât cele mai puţin înzestrate de natură, iar cei mai mulţi dintre copiii lor sunt de sex feminin şi le moştenesc calităţile fizice, informează dailymail.co.uk.

3138 afișări
Imaginea articolului Femeile devin tot mai frumoase

Femeile devin tot mai frumoase (Imagine: Mediafax Foto)

Fiicele femeilor frumoase, odată ce devin adulte, tind să fie şi ele frumoase şi astfel acest model se propagă de-a lungul secolelor.

Acest model evolutiv a condus la înfrumuseţarea fizicului femeilor de-a lungul generaţiilor, au explicat oamenii de ştiinţă.

Psihologii consideră că femeile au devenit tot mai atractive deoarece ele fac tot mai multe eforturi pentru a arăta bine, sunt preocupate de felul în care arată şi beneficiază de mai multe resurse financiare decât în trecut. În schimb, aceiaşi experţi consideră că bărbaţii au rămas, din punct de vedere estetic, la acelaşi nivel cu cel al strămoşilor lor preistorici.

Markus Jokela, de la Universitatea din Helsinki, a folosit pentru acest studiu date obţinute din America de Nord, colectate de la 1.244 de femei şi 997 de bărbaţi, care au fost monitorizaţi timp de patru decenii.

Nivelul de atractivitate a fost evaluat pe baza fotografiilor efectuate în timpul acestui studiu, care a înregistrat, totodată, şi numărul de copii avut de fiecare dintre participanţii la monitorizare. Profesorul finlandez a descoperit faptul că femeile frumoase au avut cu 16% mai mulţi copii decât cele urâte. Totodată, femeile considerate foarte frumoase au avut cu 6% mai mulţi copii decât cele mai puţin înzestrate de natură.

Bărbaţii cei mai urâţi au avut, în medie, cu 13% mai puţini copii decât restul reprezentanţilor sexului lor.

Oamenii de ştiinţă finlandezi au ţinut cont şi de concluziile unui studiu precedent, care au indicat faptul că femeile frumoase sunt mai multe decât bărbaţii frumoşi, deoarece părinţii frumoşi au, de regulă, mai multe fete decât băieţi.

Studiul avansează ideea că diferenţa dintre nivelul de atractivitate al femeilor şi cel al bărbaţilor continuă să se mărească, pe măsură ce femeile evoluează din punct de vedere estetic, devenind tot mai frumoase.

Cercetătorii au demonstrat cu date statistice că persoanele frumoase prezintă cu 36% mai multe probabilităţi ca primul lor născut să fie de sex feminin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici