Femeile îşi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decât bărbaţii

Peste 40% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani îşi fac cel puţin un selfie în fiecare săptămână, iar femeile realizează de 1,3 ori mai multe fotografii de tip autoportret decât bărbaţii.

133 afișări
Imaginea articolului Femeile îşi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decât bărbaţii

Femeile îşi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decât bărbaţii (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Potrivit unui infografic realizat de o companie de electronice, femeile îşi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decât bărbaţii.

De asemenea, mulţi dintre cei care îşi fac selfie-uri le editează înainte de a le publica, informează dailymail.co.uk.

Astfel, principalele editări asupra unei fotografii de tip selfie sunt în ceea ce priveşte petele de pe piele (33%), forma feţei (16%), nuanţa pielii (15%), dimensiunea ochilor (5%), buze (5%) şi culoarea ochilor (4%).

Doar 2% dintre participanţii la acest sondaj au declarat că nu au motificat niciodată un selfie.

De asemenea, hashtagul "#selfie", deşi pentru unii ar putea părea o noutate, a fost folosit pentru prima dată la o fotografie distribuită pe site-ul Flickr, în 2004.

Totodată, fotografia realizată în 1839 de Robert Cornelius, un pionier american în domeniu, este considerată a fi prima poză de tip selfie din istorie.

"Selfie" reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare.

Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, "selfie" numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster.

De asemenea, "selfie" a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici