Femeile nu pot ţine un secret mai mult de 47 de ore

Femeile nu pot ţine un secret mai mult de 47 de ore, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, informează express.co.uk.

130 afișări
Imaginea articolului Femeile nu pot ţine un secret mai mult de 47 de ore

Femeile nu pot ţine un secret mai mult de 47 de ore (Imagine: Mediafax Foto)

47 de ore reprezintă perioada maximă de timp care poate trece înainte ca femeile din Marea Britanie să îşi încalce promisiunea de a nu divulga un secret.

În opinia experţilor britanici, secretul creează o adevărată "ruptură" în conştiinţa femeilor, făcându-le să devină neputincioase în faţa tentaţiei de a împărtăşi cu cineva acel secret. "Mecanismul" ar fi următorul: femeile divulgă acel secret, chiar înainte de a-şi da seama ce se întâmplă cu adevărat. Urmează apoi rugămintea adresată interlocutorului de a nu spune altcuiva ceea ce tocmai a auzit. Iar interlocutorul - de cele mai multe ori o altă femeie - va jura că nu va spune, însă îşi va încălca promisiunea în următoarele 47 de ore.

Aproximativ 83% dintre femei se consideră "persoane în care poţi avea încredere deplină", iar 75% dintre acestea susţin că nu au trădat niciodată pe cineva împărtăşind altcuiva secretele. Însă datele acestui sondaj demonstrează o cu totul altă realitate. Patru femei din zece recunosc că nu pot să ţină un secret, indiferent cât de personal sau de stânjenitor este el. Aproximativ 40% dintre femei se justifică pentru acest lucru considerând că au spus acel secret unei persoane care nu are nicio legătură cu cea care le-a făcut mărturisirea, iar în acest fel secretul va rămâne în siguranţă.

În acest caz, confidentul lor este soţul, iubitul, mama sau cea mai bună prietenă.

Aproape jumătate dintre femei - 45% - spun că nu pot ţine un secret, deoarece acesta le apasă pe suflet. Iar 66% dintre ele au declarat că secretele le fac să se simtă vinovate.

Mai mult de jumătate din cele 3.000 de femei participante la acest sondaj, cu vârstele cuprinse între 18 şi 65 de ani, au mărturisit că atunci când consumă alcool devină mult mai vorbăreţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici