Festival mondial de ficţiune pe Twitter: 29 de selecţionaţi, în cinci limbi diferite

Un număr de 29 de participanţi, originari de pe cinci continente şi care se exprimă în cinci limbi diferite, au fost selecţionaţi pentru a participa, începând de miercuri, la Festivalul de ficţiune narativă, organizat pe Twitter în lumea întreagă.

92 afișări
Imaginea articolului Festival mondial de ficţiune pe Twitter: 29 de selecţionaţi, în cinci limbi diferite

Festival mondial de ficţiune pe Twitter: 29 de selecţionaţi, în cinci limbi diferite (Imagine: blog.twitter.com)

Acest eveniment, "total virtual", se va derula pe Twitter de miercuri, 28 noiembrie, până duminică, 2 decembrie, în cinci limbi (engleză, spaniolă, italiană, franceză şi arabă) şi la ore diferite, potrivit blogului oficial al acestei platforme de microblogging.

"Comitetul de selecţie externă" a fost alcătuit din experţi care provin din mediul editorial din Statele Unite.

Printre selecţionaţi se află şi Elliott Holt, o tânără scriitoare americană, care va deschide "balul" miercuri, la miezul nopţii, cu povestea unei crime.

În franceză, Marc Capelle, directorul Şcolii de jurnalism din oraşul francez Lille, va povesti, de joi până duminică, povestea unui bătrân, Marcel Lasoen, care se foloseşte de Twitter pentru a se apropia de membrii familiei sale, de care se înstrăinase.

De joi până duminică, un utilizator italian va publica în limba sa poveşti inspirate din opera scriitorului Italo Calvino.

În limba spaniolă, un utilizator mexican care militează pentru înfiinţarea unui muzeu al ştiinţei şi al tehnologiei în ţara sa, va scrie despre o expediţie pe o insulă, de joi până duminică.

Faiq Muneef, care locuieşte la Londra şi scrie în limba arabă, va prezenta povestea "Canarul care plânge", duminică.

Pe lângă cuvântul-cheie (hashtag) #twitterfiction, care permite lectura diverselor postări, o pagină internet a fost creată pentru acest festival inedit.

"Nu va exista un câştigător. Scopul este acela de a promova poveşti şi formate creative", a declarat Andrew Fitzgerald, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare al companiei Twitter.

"Invităm în acelaşi timp pe toată lumea să îşi spună poveştile în timpul festivalului", afirmă organizatorii evenimentului, într-un comunicat postat pe blogul acestei platforme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici