Festivalul de Film de la Veneţia. Gala de premiere, perturbată de sute de activişti contra schimbărilor climatice

Câteva sute de activişti au ocupat, sâmbătă, covorul roşu de la Festivalul de Film de la Veneţia şi au cerut o mai mare implicare în lupta împotriva schimbărilor climatice şi interzicerea accesului în lagună a navelor de croazieră, potrivit Reuters.

428 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film de la Veneţia. Gala de premiere, perturbată de sute de activişti contra schimbărilor climatice

Festivalul de film de la Veneţia. Actorul Adam Driver, pe covorul roşu, împreună cu oameni din public (Twitter)

Purtând salopete albe, cei aproximativ 300 de protestatari s-au aşezat pe covorul roşu unde, în zilele anterioare, au defilat vedete precum Brad Pitt, Scarlett Johansson şi Joaquin Phoenix, la premierele celor mai recente filme ale lor. IMAGINI pot fi vizualizate AICI.

"Casa noastră este în flăcări" şi "Nu vaselor de croazieră" sunt textele care puteau fi citite pe pancartele manifestanţilor, care au fost înconjuraţi de forţele de ordine.

"Vrem să atragem atenţia asupra subiectului crizei climatice, cred că este cel mai important din ceea ce se întâmplă în lume în prezent", a spus Chiara Buratti, membră a comitetului contra vaselor de croazieră din Veneţia.

"Cerem vedetelor să ia o poziţie. Suntem pe covorul roşu, vom sta aici şi le cerem să ni se alăture", a mai spus aceasta.

Sâmbătă se încheie cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de la Veneţia, care a debutat pe 28 august şi este organizat pe insula Lido, iar gala de premiere va avea loc seara. Buratti a spus că manifestanţii plănuiesc şi un marş în aceeaşi zi.

Protestatarii, italieni şi străini, iau parte la un eveniment dedicat climei care are loc la Veneţia timp de cinci zile.

Veneţia şi laguna sa sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO şi de mult timp se cere interzicerea accesului navelor de croazieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici