Festivalul Untold: 1.600 de persoane au primit asistenţă medicală, cei mai mulţi au băut excesiv alcool

Peste 1.600 de persoane care au participat în perioada 4 – 7 august la Cluj-Napoca la Festivalul Untold au primit asistenţă medicală în cadrul spitalului mobil amplasat în zona stadionului Cluj Arena, majoritatea pentru consum exagerat de alcool, transmite corespondentul MEDIAFAX.

730 afișări
Imaginea articolului Festivalul Untold: 1.600 de persoane au primit asistenţă medicală, cei mai mulţi au băut excesiv alcool

Festivalul Untold: 1.600 de persoane au primit asistenţă medicală, cei mai mulţi au băut excesiv alcool

Potrivit unui comunicat al ISU Cluj transmis, luni, circa 150 de pompieri-salvatori, alături de medici, asistenţi şi paramedici voluntari, au fost mobilizaţi zilnic pentru Festivalul Untold.

„În cele patru zile ale Festivalului Untold, echipajele din Punctul Medical Avansat (spital mobil) şi cele mobile formate din pompieri şi personal medical din cadrul ISU şi UPU-SMURD Cluj au acordat asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 1.640 de persoane. Dintre persoanele asistate, 35 au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate, celelalte reprezentând afecţiuni minore, gestionate pe loc de către medici şi pompieri. În zona de desfăşurare a concertelor au fost concentrate mai multe echipaje mixte SMURD (personal medical, paramedici voluntari şi paramedici-pompieri), respectiv de stingere a incendiilor. Zilnic, circa 150 de pompieri-salvatori, alături de medici, asistenţi şi paramedici voluntari, au fost mobilizaţi pentru a răspunde în cazul producerii unor incidente”, se arată în documentul citat.

Surse medicale au precizat că majoritatea persoanelor care s-au adresat personalului medical al ISU Cluj consumaseră alcool în exces, iar o parte dintre acestea consumaseră substanţe stupefiante.

“Printre cei care au fost transportaţi la UPU Cluj-Napoca au fost cazuri de tineri care au prezentat afecţiuni cardiace asociate consumului, dar şi fracturi de membre sau luxaţii”, au subliniat sursele citate.

Pe timpul concertelor, în proximitatea locului de desfăşurare ale acestora, au fost mobilizate trei autospeciale pentru stingerea incendiilor şi descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple (ATPVM), o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD, două ambulanţe de prim ajutor medical SMURD, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi catastrofe, un punct medical avansat şi un punct de comandă mobil.

Festivalul Untold s-a desfăşurat în perioada 4 – 7 august la Cluj-Napoca, pe cele şapte scene evoluând peste 150 de artişti şi trupe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici