Fiica lui Bruce Lee cere despăgubiri de 30 milioane dolari de la un fast-food din China. Cum a fost folosită imaginea starului Kung Fu

O companie condusă de fiica actorului Bruce Lee a dat în judecată un fast-food chinez pentru că a folosit imaginea starului Kung Fu fără permisiune şi cere peste 210 miliane yuani (30 milioane de dolari) despăgubiri, a informat presa din China, potrivit Reuters.

4930 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Bruce Lee cere despăgubiri de 30 milioane dolari de la un fast-food din China. Cum a fost folosită imaginea starului Kung Fu

Sursa FOTO: Hepta.ro

Compania Bruce Lee Enterprises, din California, a cărei şefă este Shannon Lee, şi-a susţinut, miercuri, cauza împotriva lanţului de fast-food Real Kungfu, într-un tribunal din Shanghai, solicitând ca această firmă alimentară să nu mai utilizeze imaginea şi să plătească suplimentar 88.000 de yuani, pentru acoperirea cheltuielilor legale.

Totodată, ea a solicitat ca lanţul de fast-food din Guangzhou să dea explicaţii în care să evidenţieze faptul că nu are nicio legătură cu Bruce Lee.

Real Kungfu, care vinde preparate chinezeşti, a fost fondată în 1990 şi are puncte de vânzare în peste 57 de oraşe chineze.

Logo-ul fast-food-ului ilustrează un bărbat îmbrăcat într-o haină galbenă cu mâneci lungi, al cărui aspect şi poziţie sunt asemănătoare cu Bruce Lee şi faimoasa lui poziţie de "pregătit să lovească”.

Compania Real Kungfu a suşinut, joi, pe contul său Weibo, joi, că a fost „derutată” de proces, întrucât a folosit acel logo în ultimii 15 ani şi că, deşi au existat unele probleme în trecut, utilizarea logo-ului a fost aprobată de autorităţile naţionale.

China s-a angajat să îmbunătăţească protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi să aplice sancţiuni mai dure în acest sens, acesta fiind unul dintre subiectele-cheie în războiul comercial al Beijingului cu Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici