Film anticreştin, lansat ca răspuns la Fitna

Un saudit a publicat pe Internet un film anticreştin cu versete din Biblie care instigă la violenţă, ca răspuns la scurtmetrajul Fitna, al politicanului olandez Geert Wilders.

21 afișări
Imaginea articolului Film anticreştin, lansat ca răspuns la Fitna

Film anticreştin, lansat ca răspuns la Fitna

Filmul, care durează şase minute, se numeşte "Schism" şi poate fi urmărit pe portalul video YouTube, relatează Der Spiegel în ediţia electronică.

Autorul Raed al-Saeed a preluat versete din Biblie, care instigă la violenţă, crimă şi război, pe care le-a alăturat unor înregistrări video cu caracter agresiv, folosind aceiaşi tehnică utilizată de Wilders în Fitna. Înregistrările video prezintă imagini din tabere religioase evanghelice în care copiii sunt pregătiţi să formeze "Armata lui Dumnezeu", declaraţii ale unei femei predicator dar şi un scurt videoclip care prezintă soldaţii americani care lovesc nişte tineri în Irak, însoţită de comentariul original, în limba engleză, care arată satisfacţia prezentatorului.

"E foarte uşor să prezinţi extrase scoase din context din orice Carte Sfântă pentru a crea impresia că ar fi cea mai inumană Carte scrisă vreodată. Acest lucru l-a făcut Geert Wilders pentru a atrage susţinători către ideologia sa, care instigă la ură. Pentru a crea schismă", a scris al-Saeed la finalul filmului său.

"Schism" reprezintă răspunsul pentru "Fitna", un film de 15 minute lansat în urmă cu o lună pe Internet. Scurtmetrajul realizat de politicianul olandez Geert Wilders prezintă imagini din cadrul atacurilor teroriste din New York şi Madrid însoţite de versete din Coran şi pasaje din presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici