Filmările pentru următorul film din seria "James Bond", amânate pe termen nedefinit

Filmările pentru cel de-al 23-lea film din seria "James Bond" au fost amânate până la o dată neprecizată din cauza faptului că vânzarea studiourilor MGM - care deţin drepturile de producţie asupra filmelor acestei francize - nu a fost finalizată.

27 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru următorul film din seria "James Bond", amânate pe termen nedefinit

Filmările pentru cel de-al 23-lea film din seria "James Bond", amânate pe termen nedefinit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Următorul film din seria "James Bond", al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, trebuia să fie lansat pe marile ecrane în 2011 sau 2012. Actorul britanic Daniel Craig urmează să interpreteze rolul agentului 007 pentru a treia oară în carieră.

"James Bond" reprezintă cea mai profitabilă franciză a studiourilor MGM.

Într-un comunicat, Michael Wilson şi Barbara Broccoli, producătorii francizei "James Bond", au declarat: "Din cauza permanentei incertitudini ce înconjoară viitorul MGM şi din cauza eşecului vânzării acestor studiouri, am suspendat pe termen nedefinit producţia celui de-al 23-lea film «Bond»".

Cei doi producători au declarat că nu ştiu deocamdată când va fi reluat acest proiect şi nici data la care filmul va fi lansat pe marile ecrane.

Studiourile MGM au început să caute un cumpărător în 2009. Ele ar putea fi scoase de la vânzare, însă, după ce finanţatorii s-au declarat nemulţumiţi de ofertele mici înaintate pentru preluarea companiei. Creditorii MGM sperau că vor obţine circa 2 miliarde de dolari din vânzarea studiourilor de film, încercând să acopere o sumă cât mai mare din datoria companiei, care se ridică la circa 4 miliarde de dolari.

Precedentele 22 de filme din seria "James Bond" au generat încasări de 1,6 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii şi Canada, această serie fiind pe locul al treilea în clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.

Cel mai recent film din serie, "007 - Partea lui de consolare/ Quantum of Solace", lansat în 2008, a avut încasări mondiale de 586 de milioane de dolari. Precedentul film din serie, "Casino Royale", lansat în 2006, a generat încasări de 594 de milioane de dolari pe plan mondial şi a marcat debutul lui Daniel Craig în rolul agentului 007.

Sam Mendes, autorul unor drame precum "American Beauty" şi "Nonconformiştii/ Revolutionary Road", ar fi trebuit să regizeze cel de-al 23-lea film din franciza "James Bond".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici