Filme din Germania, Austria şi Elveţia, la cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului Român

Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

200 afișări
Imaginea articolului Filme din Germania, Austria şi Elveţia, la cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului Român

Filme din Germania, Austria şi Elveţia, la cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului Român

Cinematograful de vară va fi deschis joi, la ora 20.00, de reprezentanţi ai celor trei ambasade (Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia, n.r), înaintea difuzării filmului artistic austriac "Die Lebenden", lansat în anul 2012. O tânără îşi explorează trecutul şi caută să afle rolul pe care l-au jucat părinţii şi bunicii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cercetările o conduc în Polonia şi o fac să-şi descopere rădăcinile în România.

Vineri seară, cinematograful de vară de la Muzeul Ţăranului va prezenta filmul artistic germano-elveţian "Nachtlarm" (2012, în germană, cu subtitrare în engleză/română). Unui cuplu de tineri părinţi depăşiţi de situaţie li se fură maşina şi bebeluşul care se află înăuntru, în timpul unei dispute într-un loc de popas. Urmează o cursă nebună de urmărire, în care perechea se confruntă cu diferite dificultăţi şi, mai ales, cu propriile sale probleme.

În seara de sâmbătă va fi prezentat filmul artistic german "Ganz nah bei dir" (2009, în germană, cu subtitrare în engleză). În acest film se îndrăgostesc două caractere foarte diferite, unul plictisitor, închis, straniu, celălalt plin de poftă de viaţă, mare iubitor de muzică, orb. Din acest amestec se nasc multe situaţii diferite şi amuzante.

Pentru ultima zi a săptămânii, duminică, sunt rezervate şapte scurtmetraje diferite din cele trei ţări, în care sunt abordate cele mai diverse teme.

Intrarea este liberă în fiecare zi. De joi până duminică, proiecţia este prevăzută să înceapă la ora 21.00. În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a muzeului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici