Filmul care a cucerit box office-ul nord-american de weekend. Nu are mai mult de trei minute de dialoguri. TOP 10

Horrorul "Fără zgomot/ A Quiet Place", un film care nu are mai mult de trei minute de dialoguri, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 50 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansare, transmite AFP.

1407 afișări
Imaginea articolului Filmul care a cucerit box office-ul nord-american de weekend. Nu are mai mult de trei minute de dialoguri. TOP 10

Filmul care a cucerit box office-ul nord-american de weekend. Nu are mai mult de trei minute de dialoguri. TOP 10

Filmul "A Quiet Place" prezintă povestea unor creaturi ce au invadat Pământul şi care se alimentează cu carne, dar, fiind oarbe, se ghidează doar după sunete.

Actorul şi regizorul peliculei, John Krasinski, soţia acestuia (în film şi în viaţa reală), Emily Blunt, şi copiii lor trebuie să se adapteze - prin limbajul sunetelor şi alte trucuri -, altfel vor muri.

Liderul box office-ului de săptămâna trecută, lungmetrajul SF "Ready Player One: Să înceapă jocul/ Ready Player One", regizat de Steven Spielberg, s-a situat pe locul al doilea, cu încasări de 25,1 milioane de dolari.

Filmul, un omagiu adus lungmetrajelor SF din anii 1980, prezintă povestea unui adolescent pasionat de jocuri pe calculator, care se trezeşte captiv într-o realitate virtuală ce provoacă dependenţă, în anul 2045. Cu Tye Sheridan în rolul principal, cel al lui Wade Watts, filmul îi mai are în distribuţie pe Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, TJ Miller şi Simon Pegg.

Criticii au sugerat că "Ready Player One" - în care Wade se întâlneşte cu simboluri ale culturii pop din anii 1980, precum Freddy Krueger - este un fel de autobiografie cinematografică a lui Spielberg, celebru pentru superproducţii ca "E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial" şi "Fălci/ Jaws".

Pe poziţia a treia s-a situat o nouă premieră, "Interzis la... sex/ Blockers", de Kay Cannon, cu încasări de 21,4 milioane de dolari. O comedie cu John Cena şi Leslie Mann, filmul a fost foarte apreciat la Festivalul South by Southwest din SUA.

Pelicula "Pantera neagră/ Black Panther", de Ryan Coogler, a coborât de pe locul al treilea pe al patrulea, cu încasări de 8,4 milioane de dolari. În cele opt săptămâni de la lansare, lungmetrajul "Pantera neagră/ Black Panther" a avut încasări de 665 de milioane de dolari în cinematografele nord-americane.

Din distribuţia celui de-al 18-lea film pentru marile ecrane din universul Marvel - o filială a companiei Disney -, dedicat unui supererou de culoare, fac parte actori precum Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, premiată cu Oscar, Angela Bassett, Forest Whitaker şi Daniel Kaluuya. Primul supererou de culoare din lumea benzilor desenate, Black Panther, pe numele său T'Challa, s-a născut în Wakanda, o ţară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporaţii să nu-i exploateze vibraniumul, un preţios metal descoperit într-un meteorit, potrivit cinemagia.ro. Moştenitor al tronului, T'Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul îşi va folosi inteligenţa şi viteza ieşite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoşi supereroi Marvel din toate timpurile, visând în acelaşi timp continuu la o reîntoarcere în ţara natală.

Pe poziţia a cincea, în coborâre cu un loc, s-a situat un film cu buget foarte mic, de doar 7 milioane de dolari: "I Can Only Imagine", o dramă americană care se concentrează asupra unor întrebări despre credinţă şi urmăreşte aventurile unui grup rock creştin. Filmul, regizat de Andrew Erwin şi Jon Erwin, a avut încasări de 8,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de "Acrimony/ Tyler Perry's Acrimony", de Tyler Perry (8,1 milioane de dolari), "Chappaquiddick", de John Curran (6,2 milioane de dolari), "Sherlock Gnomes/ Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes", de John Stevenson (5,6 milioane de dolari), "Pacific Rim 2: Revolta/ Pacific Rim: Uprising", de Steven S. DeKnight (4,9 milioane de dolari), şi "Isle of Dogs", de Wes Anderson (4,6 milioane de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici