Filmul "Django dezlănţuit", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

"Django dezlănţuit", cel mai nou film al regizorului Quentin Tarantino, a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 642.517 lei şi 34.238 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

474 afișări
Imaginea articolului Filmul "Django dezlănţuit", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top - VIDEO

Filmul "Django dezlănţuit", în fruntea box office-ului românesc de weekend. Ce filme mai sunt în top (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea din "Django dezlănţuit" are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat liderul de weekendul trecut, "Elita gangsterilor", care a avut încasări de 333.259 de lei şi 17.172 de spectatori. Filmul, adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution, este o cronică a luptei Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei de pe coasta de est a oraşului, în anii '40 - '50. Şeful mafiot născut în Brookyln Mickey Cohen (Sean Penn) face legea în Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui şi având majoritatea poliţiei şi a politicienilor din oraş sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) şi sergentul John O'Mara (Josh Brolin) încearcă să cureţe oraşul de mafie.

Pe poziţia a treia s-a clasat "Viaţa lui Pi", care a avut încasări de 252.218 lei şi 11.575 de spectatori. După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare, alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat... tigru de Bengal. Puştiul îşi foloseşte cunoştinţele enciclopedice în ceea ce priveşte comportamentul animalelor pentru a-l ţine la distanţă pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă şi plină de riscuri relaţie pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Pe locul al patrulea s-a situat "Aşa-i la 40 de ani!", care a avut încasări de 199.583 de lei şi 10.698 de spectatori. Spin-off al comediei "Un pic însărcinată", succesul de casă din 2007, noua poveste a lui Judd Apatow prezintă cuplul Pete - Debbie când aceştia se apropie de pragul vârstei de 40 de ani.

Pe poziţia a cincea în box office-ul românesc se regăseşte "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", care a avut încasări de 172.545 de lei şi 7.857 de spectatori. Cele trei filme din seria "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", trilogie pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane şi care a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", film premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.

În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.166.923 de lei şi 112.166 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici