Filmul "Efecte adverse", pe marile ecrane din România - VIDEO

Filmul "Side Effects/Efecte adverse" de Steven Soderbergh, cu Rooney Mara, Jude Law şi Channing Tatum în distribuţie, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 22 februarie, informează MediaPro Distribution.

883 afișări
Imaginea articolului Filmul "Efecte adverse", pe marile ecrane din România - VIDEO

Jude Law (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu peste un deceniu în urmă, scenaristul Scott Z. Burns s-a documentat timp de câteva săptămâni în renumitul centru psihiatric din New York, spitalul Bellevue. Burns, care pe atunci lucra la aclamatul serial "Wonderland", i-a intervievat pe psihiatrii şi i-a urmărit tratând pacienţi. "A fost o experienţă extraordinară", spune Burns.

El a început să scrie scenariul pentru "Efecte adverse" cu ajutorul dr. Sasha Bardey, care atunci ocupa funcţia de director adjunct al departamentului de psihiatrie juridică al spitalului Bellevue.

Burns a găsit dovezi în articolele de presă publicate la acea vreme potrivit cărora medicamentele prescrie pentru depresie, anxietate sau alte dereglări psihice totodată induceau un comportament inexplicabil în cazul unui număr mic, dar semnificativ, de pacienţi. Medicamentele prescrise frecvent erau considerate cauza unor crime, începând de la agresiune fizică până la omucidere. Un bărbat din California a fost achitat de pedeapsă într-un caz de accident de maşină pe care l-a provocat în timp ce era sub influenţa unui tratament prescris pentru insomnie. Un antidepresiv popular a fost invocat într-un caz de răpire şi viol.

Burns avea de gând să regizeze "Efecte adverse", dar când Soderbergh l-a întrebat dacă îl lasă să regizeze filmul scenaristul n-a ezitat să-i dea undă verde. "Efecte adverse" este primul film în care joacă Rooney Mara după ce a fost nominalizată la premiile Oscar pentru rolul din producţia care a lansat-o pe scena hollywoodiană, "Fata cu un dragon tatuat". Dar Soderbergh a remarcat-o pe Mara din filmul ei anterior, "Reţeaua de socializare", regizat de David Fincher.

Mara şi Soderbergh au construit cu mare atenţie personalitatea dificilă şi uneori contradictorie a personajului ei. "Cred că lui Rooney i-a plăcut să joace ambele faţete ale monedei", spune regizorul.

După ce se izbeşte intenţionat cu maşina într-un zid şi ajunge la spitalul de urgenţă, Emily este lăsată în grija doctorului Jonathan Banks, interpretat de Jude Law. Un medic ambiţios şi de succes, Banks suspectează că accidentul lui Emily este un strigăt de ajutor, dar o externează din spital cu condiţia să se supună la un tratament cu medicamente şi psihoterapie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici