Filmul horror "Fălci/ Jaws", din nou în cinematografele americane, la 40 de ani de la lansare - VIDEO

Filmul horror "Fălci/ Jaws", de Steven Spielberg, va fi proiectat în mai multe cinematografe americane în această vară, pentru a marca 40 de ani de la lansarea acestuia pe marile ecrane.

989 afișări
Imaginea articolului Filmul horror "Fălci/ Jaws", din nou în cinematografele americane, la 40 de ani de la lansare - VIDEO

Filmul horror "Fălci/ Jaws", din nou în cinematografele americane, la 40 de ani de la lansare

Fathom Events, Turner Classic Movies şi Universal Pictures Home Entertainment s-au asociat pentru a readuce filmul, devenit un clasic al genului, pe marile ecrane americane. O serie de cinematografe vor prezenta publicului filmul în perioada 21 - 24 iunie, informează contactmusic.com.

Proiecţiile speciale vor beneficia de o introducere realizată de prezentatorul TV Ben Mankiewicz, de la Turner Classic Movies, care va vorbi şi despre faptul că acest film este considerat prima "superproducţie de vară", o tradiţie de sezon care este respectată şi în prezent în cinematografe.

Regizat de Steven Spielberg, cu Roy Scheider, Robert Shaw şi Richard Dreyfuss în distribuţie, "Jaws" prezintă un oraş fictiv din New England, Amity Island, unde un rechin alb terorizează locuitorii. Acesta a fost al doilea film regizat de Spielberg, iar scenariul a fost redactat de Carl Gottlieb şi Peter Benchley, care a şi scris romanul pe care s-a bazat pelicula.

Deşi a avut un buget de doar 9 milioane de dolari, filmul a obţinut încasări de 460 de milioane de dolari la nivel mondial şi rămâne unul dintre cele mai profitabile lungmetraje din istorie. "Jaws" este considerat unul dintre cele mai bune filme şi a ocupat poziţia a 56-a în topul celor mai bune 100 de pelicule realizat anul trecut de American Film Institute (AFI).

Filmul a fost recompensat cu trei premii Oscar, pentru cel mai bun sunet, cel mai bun montaj şi cea mai bună coloană sonoră. Coloana sonoră a filmului a mai primit, printre altele, un premiu Globul de Aur şi un Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici